• Van-e értelme a számítógépes védőszemüvegnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr. Hangyál Éva! Augusztus óta egy informatikai cégnél dolgozok, így a napi 8 órás munkaidőm szinte teljes részét számítógép előtt töltöm. Kb. október óta gyakran szúr, ég, fáj a szemem és időnként egészen pirossá válik. A cégnél korábban volt lehetőség a számítógépes munkához szemüveg igénylésére, ám most néhányan nem tartják indokoltnak - mondván ma már nem olyan monitorok vannak. Ami természetesen igaz, azonban (feltételezem) az ehhez szükséges speciális szemüveget sem ugyanazon szempontok szerint készítik mint 10 évvel ezelőtt. Kérték, hogy támasszuk alá a szemüveg használatának indokoltságát. Az interneten nem igazán találtam teljes bizonyosságot tükröző cikkeket. Kérem, segítsen megerősíteni vagy cáfolni a számítógépes védőszemüveg hasznát! Van más alternatíva, hogy megóvjam a szemeim épségét? Köszönettel Kovács Viktória

        Dr. Hangyál Éva válasza a száraz szem témában

        Kedves Viktória! Az említett panaszok a monitor előtt a szem fáradtságától vagy a szem felszínének szárazságától lehetnek. Ismerni kell a szem fénytörési hibáit, azt monitor előtt mindenképpen ki kell javítani. A védőszemüveg segít enyhíteni a fáradtságot. A szemszárazság ellen pedig hatóanyag és tartósítószermentes műkönnyet érdemes használni. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2016. január 19., 10:58; Megválaszolva: 2016. január 27., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon