Mitől ilyen eres mindig a szemem + lila karika a szemem alatt mindig?

Régóta küzdök ezzel az eresedő szem problémával. Voltam már sokszor többféle szemészeten de nem tudtak konkrétumot mondani, maximum annyit hogy ez kötőhártya irritáció vagy allergiától van. De engem nagyon zavar mert ahogy a képen is jól látható nagyon eres a szemem! Nem lehet ezzel valamit kezdeni vagy nem lehet hogy ez valami súlyosabb betegség tünete? Főleg hogy a szemem alatt is karikás folyton még mikor 10 órát alszok is szóval nem az alváshiánytól van. Mitől lehet? Sokszor úszkáló foltok is vannak a szememben az íriszem + pupillámnál vettem észre mert van hogy homályosan látok foltokban és megnéztem a tükörben és ilyen kis úszkáló valamik vannak azokon a részeken amíg nem pislogok.. Mik lehetnek azok? Kérem segítsen tisztelt Doktor Úr/Nő!

Dr. Hangyál Éva válasza erek témában

Tisztelt Kérdező!

A kötőhártya "eressége", azaz az erek tágabb volta a szem irritációjának a tünete. Ennek sok oka lehet, amit egy szemészeti vizsgálat nagy valószínűséggel meg is tud mondani. A Tobradex csepp szteroid tartalmú készítmény, ha lehet ezt csak szemész szakorvos szoros kontrollja mellett használja.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. november 18., 11:52 ;Megválaszolva: 2015. november 25., 09:40
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Vérerek a szemekben
2 éve lassan erősen látható vérerek vannak mindkettő szememben és szeretném tudni mitől lehet ez és hogy lehet végleg eltüntetni mert nagyon...
Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Torz látás
Üvegtesti homályok
állandó szemgyulladás
Állandó szemgyulladásom van. Csíp, szúr a szemem. Allergiatesztem 80 allergénre negatív , vérből vették a mintát. Nem csipás a szemem. Szedtem...