Monitor előtti munkavégzés során elhomályosuló látás

Tisztelt Doktornő! Még Karácsony előtt diagnosztizáltak a jobb szememben makula ödémát, valamint kisebb kötőhártya-gyuladást, mely a Nevanac valamint Brulamycin csepp hatására január első hetére elmúlt. Azóta azonban ha kb egy órát a számítógép előtt töltök, a jobb szem körül fájó érzést érzek, a szememben is néha, és a látás kis mértékben elhomályosul, a fókuszálás nehezemre esik. (munkából kifolyólag napi 8 órát számítógéppel dolgozom) Elmentem ismételten sztk-ba, ahol újból kitágították a pupillám, de nem találtak semmit, az ödéma elmúlt. Műkönnyet javasoltak, hogy próbáljam ki. TV nézés közben nem jön elő ez a probléma, és olvasásnál se nagyon vettem még észre, ill. annyit még talán nem olvastam, hogy ez a probléma előjöjjön. A kérdésem az lenne, hogy a probléma lehet-e a Nevanac egyfajta szemszárító vagy egyéb mellékhatása, vagy az ödéma legyengítette-e esetleg egy kicsit a szemet, és várni kéne, mire valamennyire újra megerősödik a betegség után? A Nevanac szemcseppet már nem használom. Ha valóban csak műkönny használata javasolt, fennáll annak a lehetősége, hogy egy idő után nem kell majd használni és minden helyreáll? Az ödéma előtt ilyen gondom nem volt, akármennyit ültem a számítógép előtt. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza száraz szem témában

Tisztelt Kérdező!

Lehet a szemcseppeknek olyan mértékű szemszárító hatásuk, ami akadályozza a monitor előtti munkavégzést. Mindenképpen javasolt hatóagyag- és tartósítószermentes műkönny rendszeres használata, napközben sokszor. Esetleg kiegészíthető éjszakára műkönnygél cseppentésével. Pár hét kezelés után, amennyiben a panaszai nem enyhültek, keresse fel szemész orvosát.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. január 25., 20:29; Megválaszolva: 2015. január 30., 12:02
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi a tünet éa kezelése
Szép napot kívánok! Évek óta nem igazi a szemem (nem egészséges) voltak jobb és rosszabb időszakok is. Általában nap végére 22: 00 óra felé...
Mi okozhatja ezt a tünetet?
Kedves Doktor Úr! Bár sjögren szindrómám van, kisebb szemszárazságon kívül elvagyok vele egyelőre és gyógyszert sem kell szednem. Napközben nem...
Szemviszketés
Tisztelt Doktornő.Édesapám már 4 hónapja szemved szemviszketéstől melyet erős könyezés kisér.Az alsó szemhélya leereszkedet és erősen száraz...
Kötőhártyagyulladás - Sjögren
Kedves Doktor Úr! Vannak autoimmun betegségeim (Hashimoto és Sjögren) , még van könnytermelésem, de időnként előfordul, hogy egyik szememen...
Súlyos szemirritáció
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 évvel ezelőtt kezdődtek a panaszaim. A szemem viszketett, fájt, szúrt. Száraz szem szindrómát diagnosztizáltak és...