kancsalítás

T.Doktornő/Doktor Úr! Kislányom 4 éves lesz augusztusban, tegnap kezdte el, a bal szemével, hogy néha befelé kancsalít, ha rászólok el kezd nevetni és már nem kancsalít, ez már egyszer előfordult 1 évvel ezelőtt de azóta nem csinálta viszont most már 2 napja igen, esetleg lehet ez a fáradság jele!?, nagyon sokat van egy héten többször is külön foglalkozáson mert megkésett beszédfejlődése van. Köszönöm a megtisztelő válaszukat

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a gyermekszemészet témában

Kedves Szülő! A nem veleszületett kancsalságok megjelenési ideje általában 3-4 éves kor. Ennek a kiváltó oka nem kikorrigált dioptria hiba, amit a gyermek pihent állapotban gond nélkül ledolgozza, de fáradtság esetén az erőlködés kancsalságot is okoz. Kezdetben ez alkalmanként jelenik meg, ekkor még könnyű a kezelése egy pontosan felírt szemüveggel. Később, amikor a kancsalság esetleg állandósul, már kísérheti a tompalátás is, amit nehezebb helyrehozni, hosszabb kezeléssel (szemtakarással) lehet helyreállítani. Mivel jelenleg a kislányánál az előbbi esetet feltételezem, ezért mihamarabb gyermekszemészeten jelentkezzenek, vagy állok rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 06., 19:02; Megválaszolva: 2014. május 18., 20:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?