Szemész orvostól kérdeznék.

Tisztelt Doktor/úr v nő/! A fiam miatt aggódom. Az egyik szeme tompa látó, így született. Ezen nagyon rosszul lát. Viszont most a jó szemével vannak problémák. Egyik este elment a látása. Elment orvoshoz, megállapították, hogy a fenék folyadék cső elzáródott. Ezt átlukasztották. Cseppeket kapott. Azóta nappal semmi baja, de esténként, nem is tudom hogy mondjam, talán fényes szikrákat lát, majd elmegy a látása. Ezután becsepegtet és újra visszajön. Nem tudja az orvos, hogy ez mitől lehet. Azt mondta, hogy nyomás probléma van. Hogyan lehet segíteni rajta? Ha ezt az egy szemét is elveszti, az tragédia. Még olyan fiatal. Milyen vizsgálatokat kellene elvégezni? Nagyon szépen kérem, adjon tanácsot, mert nagyon szeretnék rajta segíteni. Köszönöm szépen. Egy nagyon aggódó anya. Judit

Dr. Papp Júlia válasza látás probléma témában

Tisztelt kérdező! Nagyon alapos szemészeti kivizsgálás kellene zöldhályog irányába. (pontos látásélesség, szemnyomás adatokkal, látótér vizsgálattal, csarnokzug felépítésével stb.)

Kérdés: 2013. január 24., 11:46; Megválaszolva: 2013. január 27., 17:03

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

furcsa látás
Kedves Doktornő! A problémám kicsit összetett, és nem is nagyon új. Időszakosan előjön, aztán jobb lesz, vagyis korábban így volt. Többször...
Látásromlás óvodás korban
Tisztelt Doktor Nő! Kislányom öt éves státuszvizsgálatán derült ki, hogy szemüvegre van szüksége, elég erős lencsével 1, 25 és 1, 50....
kell-e szemüveg?
Kedves Doktornő! 10 éves kislányomnál hagyományos csepegtetéses vizsgálattal +0.5 dioptriát állapítottak meg tegnap. Kell-e neki szemüveget...
tényleg nem lát a gyerek?
4 éves kislányom nagyon közelről színezett rajzolt, ezért elvittűk szemészetre. A doktornő géppel megnezte a szemét és közölte hogy a gyerek...
A szabadban látászavarom lesz
Tisztelt Doktornő/ Úr! Ha kimegyek a szabadba, néhány perc után látászavarom támad. Voltam szemészeten. az olvasó szemüvegem +4 a távoli 1.5 de...