Zöldhályog lenne?

Kedves doktornő! Két hónappal ezelőtt átestem egy garasone-os majd egy tobradexes kúrán. Azt követően arra lettem figyelmes, hogy pirosodnak és és fájnak a szemeim, ami eddig nem volt jellemző rájuk. Ezt jeleztem az optikusnak, akihez jártam, de azt mondta ez a gyógyszer mellékhatása és ne foglalkozzak vele, majd helyrejön magától. Nem jött helyre. Felkerestem egy másik optikust aki megmérte a szemnyomásomat. b: 24, j: 22. Ezek után továbbküldött a szemészetre, hogy megnézzék nincs e zöldhályogom. Ezzel nem is volna baj, csak a helyi szakrendelőben nem igazán foglalkoznak a beteggel, mondván nincs rá idő, még a panaszaimat sem hallgatták meg. Csupán annyit mondtak, hogy épnek tűnik a szemem és újra megmérték a szemnyomást, ami 21-21 volt. Látótér vizsgálatra küldtek, de csak 4 hét múlva kaptam időpontot. Eléggé kétségbe vagyok esve, mert eddigi életem során kétszer is megtapasztalhattam (igaz csak rövidebb időre) , hogy milyen a vakság. Ezért, az iránt szeretnék érdeklődni, volna-e mód arra, hogy a doktornő személyesen megvizsgáljon, számomra ez sokat jelentene. e-mail címem: [email protected] Üdvözlettel: Timi

Dr. Papp Júlia válasza szem probléma témában

Kedves kérdező! A szteroid hatóanyag tartalmú gyógyszerek használatát követően nagyon gyakran válik pirossá, irritálttá a szem. Ezek a cseppek átmenetileg a szemnyomást is megemelhetik. Nagyon örülök, hogy a kontroll szemnyomás mérésen már alacsonyabbat, a norm. értéktartományban mérték a szemnyomást. A biztonság kedvéért egyet értek nagyon a látótér vizsgálattal is és szerencsére a többi vizsgálati lelet is rendben van. Inkább az ütötte meg a szemem, hogy volt már korábban átmeneti látásvesztése? A kontroll során ezt kellene nagyon hangsúlyozni, mert ennek a végére kell járni! Meg kell nézni, hogy keringési átmeneti zavar vagy a látóideg eltérései, vagy egyéb okok állhatnak a háttérben.

Kérdés: 2013. január 07., 08:40 ;Megválaszolva: 2013. január 11., 11:26
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
kettőslátás
Tisztelt Doktornő! A 15 éves fiammal tegnap voltunk szemvizsgálaton, új szemüveget írattunk. Sajnos, romlott a szeme 1 dioptriát, s amikor megkapta a...
szemekről
Tisztelt doktornő az lenne a kérdésem hogy van egy 13 éves fiam neki állando jelleggel a szeme alatt sötét karika van mi lehet az oka elöre is...
Fény érzékenység
Szeretnék érdeklödni, hogy mi a gond. SZÁMitógép.tv, telefon használatakor és neon fényben percek alatt megfájdul a szemem szédülök hányingerem...
fehér folt a szemfehérjén
jóestét! A jobb szememben a könnycsatorna és a szemgolyó közti részen észrevettem egy foltot, ami sokkal fehérebb mint a a szemfehérje. Nem fáj...
Szemgolyó eltérés
Tisztelt Doktornő! Pár évvel ezelőtt észrevettem hogy kontrollálva mindkét szememet külön külön el tudom tériteni, az egyik kifelé, mig a másik...