Villámlátás a szemben

14 éves korom óta viselek szemüveget, de az utóbbi 8 évben erős kettőslátást, villámlátást tapasztalok, egyre erősebb és zavaróbb. Szemfájdalom is társult hozzá időnként, főleg éjszaka tv-nézésnél illetve az utcán látom, ahogy "fénycsíkot" húznak a fények. Például a jelzőlámpa vagy a villanyoszlop fénye. Fényudvart is látok a fényforrások körül. A szemem nagyon vörösödik, a vérnyomásom nem magas. Voltam mindezekkel optikusnál, kétszer szemészeten, nézték hármas tükörrel, kaptam antibiotikumos kenőcsöt, szemcseppet használok, semmi hatás. Mit lehet ez ellen tenni? Már nagyon zavar az életvitelemben, nem látok rendesen ezektől a villanásoktól. Az orvosok szerint egészséges a szemem. Neurológiára kell még majd mennem, de amúgy nem vagyok stresszes típus. Idegi alapon lenne?

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! A leírásban nem tért ki, hogy a szemnyomása a norm. tartományban volt-e. (A szemfájdalom és a vörösödés miatt kérdezem.) Ezen túl fontos lenne a vérnyomáson túl (bár az rendben volt) , vércukrot stb., tehát a belgyógyászati státuszt ellenőrízni. Ezen túl valóban a neurológiai kivizsgálás a következő lépés.

Kérdés: 2012. november 26., 15:43; Megválaszolva: 2012. november 27., 18:10
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látás változás
Tisztelt Doktor Úr! Két napja vettem észre , hogy ha pl a nAp által erősen megvilágított fehér ajtót nézem a lakásban , akkor mintha csillogna a...
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete festék...
Perifériás látótérkiesés...