Homályos látásom nem múlik, mit tegyek?

Tisztelt Dr Papp Júlia! Gyerekkorom óta rövidlátás miatt szemüveges vagyok. 2006-ban homályos látással kerestem fel az orvosomat. Zöldhályogot állapított meg. Látótér vizsgálaton derült ki, hogy a bal szemem felső részében teljes látótér kiesés van. Mivel a cukrom normál értékű és akkor 46 éves voltam indokolt volt egy góckutatás. Tüdőszarkoidózist diagnosztizáltak. Szteroiddal kezeltek. Több éve tünetmentes vagyok. Sajnos a látásom továbbra is romlik, annak ellenére, hogy lelkiismeretesen használom a Cosopt Uno szemcseppet. A jobb szememen volt egy vitrectómia műtét, majd egy szürkehályog műtét. Ezzel a szememmel most torzan látok. A bal szememen 2011 vége felé szürkehályog keletkezett. Ezt megműtötték. Utána sem láttam tisztán, mert lett egy ödéma, amit az OCT is kimutatott. Indocollyr szemcseppel, Indometacinum szedésével ez rendeződött és végre ezen a kis maradék látóteremen tisztán láttam. Pár hónapig tartott az örömöm. Most újra behomályosodott a szemem. OCT, ultrahang nem mutat semmi rendellenességet. Pici gyulladás látnak. Erre Flucont kaptam. Semmit nem javul. Egyszerűen nem értem, hogy mi okozhatja a beszürkülést. Úgy tudtam, akinek katarakta műtéte volt, az egy életre szól és nem okoz már több ilyen gondot. Ezért is vállaltuk be a közel 300 ezer Ft-os műtétet. Sajnos azt látom, hogy a főorvos úr tanácstalan és a gyulladás csökkentésen kívül nincs ötlete. Végső kétségbeesésemben fordultam Önhöz. Segítő válaszát előre is köszönöm! Dobóné Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemproblémák témában

Tisztelt kérdező! A szürkehályog műtét után a hátsótok fibrotikus megvastagodása okozhat "másodlagos szürkehályogot", a lencsehomályhoz hasonló tüneteket, vagyis a látás romlását. Nem tért ki pontosan arra miért volt szükséges a vitrectomia elvégézése a jobb szemen? (retina elváltozás, érújdonképződés, retina leválás, bevérzés? ) Ezen időszak alatt milyen volt a szemnyomás, látótér, látóideg állapota. Ugyanakkor tudni kell azt is, hogy a legenyhébb gyulladás is igen kifejezett torzulást, fénytörést, stb. látászavart okozhat. Ilyenkor türelemmel kezelni kell szisztémás és helyi gyulladás csökkentőkkel a problémát. A góckutatás ismétlése is javasolt lehet. Addig is kitartást kívánok és türelmet.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. október 19., 13:45; Megválaszolva: 2012. október 26., 21:48
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
piros folt és csikok
A BAL SZEMEMBE A FEHÉR RÉSZEN MEGJELENT EGY PIROS FOLT ÉS CSÍKOK A CSÍKOK MONDJUK EDDIG IS VOLTAK DE NEM ENNYIRE ERRE SZERETNÉM A VÁLASZT MIK LEHETNEK...
Szem és szemkörnyéki érzékenység
Üdvözletem voltam egy másik szemésznél alaposan megvizsgált és kiderült hogy kötőhártya gyulladásom van. Továbbá a doktornő azt állapította...
Öregszeműség;
Tisztelt Doktor Úr! 49 éves férfi vagyok és a látásomon az öregszeműség tüneteit észlelem. Kérdéseim: - Elegendő-e, ha egy Optikai...
Hajszál karc a szemüvegen?
Tisztelt Doktor Úr/Nő A tengapi nap folyamán véletlen megkarcoltam a szemüvegem, ami természetes fényben nem látszik, ha átvilágítok rajta...
Szem és szemkörnyéki érzékenység
Üdvözletem! Január környékén durván kidörzsöltem a szememet illetve környékét szemöldököm is érzékeny de a legzavaróbb hogy nagyon vékony a...