piros folt és csikok

A BAL SZEMEMBE A FEHÉR RÉSZEN MEGJELENT EGY PIROS FOLT ÉS CSÍKOK A CSÍKOK MONDJUK EDDIG IS VOLTAK DE NEM ENNYIRE ERRE SZERETNÉM A VÁLASZT MIK LEHETNEK ÉS MIVEL KEZELHETNÉM ELŐRE IS KÖSZÖNÖM meg ha még az bele férne hogy néha ugrál a szemem arra mit javasolna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemproblémák témában

Tisztelt kérdező! A fényképen is látható piros folt kis bevérzésnek felel meg. Fiatal szervezetben erőlködés, vérnyomás kiugrás, ütés, kis sérülés miatt stb. adódhat. Általában nincs különösebb betegség a háttérben, de előfordulhat ingadozó vérnyomás, érfal gyengeség, véralvadási zavar stb. Ilyen esetben érdemes C vitamint vagy Rutascorbin tabl. szedni átmenetileg, de ezen készítmények nélkül is szépen fel szokott szívódni. A felszívódás során először "szétterül a szem felszínén a vér és nagyobbnak tűnik, de valójában a mennyiség nem változik. Ha gyakran ismétlődik, akkor a fenn említett dolgoknak kell utánna járni. A szem körüli izmok finom rángása, remegése általában kimerültség, nem megfelelő ion egyensúly miatt alakulhat ki.

Kérdés: 2012. október 06., 12:23; Megválaszolva: 2012. október 12., 16:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látásom nem múlik, mit...
Tisztelt Dr Papp Júlia! Gyerekkorom óta rövidlátás miatt szemüveges vagyok. 2006-ban homályos látással kerestem fel az orvosomat. Zöldhályogot...
Hajszál karc a szemüvegen?
Tisztelt Doktor Úr/Nő A tengapi nap folyamán véletlen megkarcoltam a szemüvegem, ami természetes fényben nem látszik, ha átvilágítok rajta...
Mi lehet a szememmel?
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van már egy ideje a szememmel, hogy pl. ha bentről kifelé nézek az ablakon vagy sötétebb helyről világosabb...
Árpaműtét után
Tisztelt Doktor Úr! A szememen post covid tünetként jégárpa (bal felső szemhéj) és ciszta volt, amiket tegnap ambuláns műtéttel eltávolítottak. A...
Mozgó dolgok a látótérben?
Tisztelt Doktor Úr! A "problémám" úgymond már viszonylag régóta tapasztalom azonban nem gyakran. Alkalmanként ha sokat nézem a számítógépem...