vakítófény

Tisztelt Doktor (úr, -nő)! A szemem alsó részén a legváratlanabb pillanatban vakító, éles fehér fénycsík fut végig, vízszintes irányban. A szem nyitva van, látást nem befolyásolja, fájdalom nincs. A másodperc töredéke alatt zajlik le a jelenség. Napi 1-2 alkalommal jelentkezik, nincs rendszeresség benne, sem időpontban, sem napszakban. Varom válaszukat a lehetséges okról. Tisztelettel: Rozsu

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! Az említett panaszok hátterében az üvegtest és a retina elváltozásai is állhatnak - emiatt nagyon fontos lenne szemészeti műszeres vizsgálat, mely a háttérben álló pontos okot deríthetné fel. Az üvegtest elfolyósodása miatt az üvegtesti határhártya leválhat. A levált határhártya a tapadási pontokon húzhatja az ideghártyát, ennek köszönhetően az idegimpulzusok felvillanó fény érzetét keltheti. Ha sokáig fennáll, esetleg retina szakadást is okozhat. Ugyanakkor ártalmatlan keringési ingadozás is állhat a háttérben.

Kérdés: 2012. szeptember 29., 23:20; Megválaszolva: 2012. október 08., 21:34
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...