Dioptria javítás

Tisztelt Doktornő! Lézeres látásjavító szemműtétre készülök! Jobb szemem: -1.00 D -1.25 cyl 70° Bal szemem: -1.00 D -1.75 cyl 85° Voltam már alkalmassági vizsgálaton, ahol Oculyzer kép miatt feltételesen vagyok alkalmas, fél év múlva kell vissza mennem. Azt mondták, hogy nagyon egyenlőtlen a szemfelszínem. Ha ez veleszületett, akkor valószínűleg műthető vagyok, ha az évek folyamán alakult ki, akkor viszont nem. Szemüveggel is csak 80-90%-ot látok. Pár napja hallottam a szemtorna felől, illetve hogy volt olyan eset, aki tudott egy-két dioptriát javítani a látásán ezzel a módszerrel. Szemüveget ugyebár ez idő alatt nem lehet hordani! Kérdésem az lenne, hogy mi a vélemény Doktornőnek a szemtornáról? Tehetek-e valamit annak érdekében, hogy a szemfelszínem ne változzon? Gondolok itt UV védelemre esetleg. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel, Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látásjavítás témában

Tisztelt kérdező! A kérdés alapján a szaruhártya görbuletének változására utalhattak valószínűleg. Pontos adatok erre vonatkozólag nem állnak rendelkezésemre, de hasonló "torzító" fénytörési hibák szemtornával való módosításáról még nem volt tapasztalatom. (Nehezen tudom elképzelni a szemtorna ennyire speciális alkalmazását.)

Kérdés: 2012. szeptember 24., 18:49; Megválaszolva: 2012. szeptember 27., 00:09
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Hogyan javíthatok látásomon?
Kedves Doktor /Úr/Nő! Az iskolában beutaltak szemészetre  meglepődtem mert eddig semmi baj nem volt a látásommal. A szemész azt mondta h nem túl...
Látásjavítás
Azt hallottam, hogy a fekete áfonya szedése javíthatja a látást, akár dioptriát is. Ebben van igazság?
Alsó szemhéj hámlás, bőrpír...
Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Van egy visszatérő problémám, mely hosszas megfigyelés alapján sem köthető időszakhoz, életvitelhez...
Látás zavar
Tisztelt Doktor Úr, Az esetre csak erősebb fényben leszek figyelmes, gyengébb fényviszonyok mellett fel sem tűnik. Számomra halványan / gyengén...
Szemfenék ödémája
Tisztelt Doktorúr! Hétvége óta tapasztalom a következő jelenséget a bal szememben, ami egy vízszerű hullámzó látást eredményez a látómezőm...