Mitől lehet a szemcsés látás?

Jó napot kívánok! A következő probléma lépett fel, még kb. 2 éve. Egy augusztusi délelőtt bicikliztem egyet, és amikor hazaértem észrevettem, hogy szemcsésen látom a dolgokat, bárhova nézek, olyan, mintha a levegő molekuláit is látnám a tárgyak előtt (tehát teljesen átlátszó, mintha homokszemek lennének) . Ez sötétben rosszabb szokott lenni, és ha leveszem a szemüvegem (mindkettő -4, 75-ös) akkor talán rosszabb, ebben nem vagyok biztos, de sötétségre határozottan rosszabb. Ez már 2 éve fenn álló probléma, voltam vele szemészeten de ott konkrétan erre a problémára nem találtak okot, viszont megállapították, hogy elemelkedett a látóidegem, emiatt évente kell kontrollra járnom. (a doktornő talán valamilyen papilla kifejezést használt a betegségre) . Ebben kérném az Ön segítségét. Erre az elemelkedésre azóta L-karnitin tartalmú étrendkiegészítőt szedek. Egyik egy zselékapszula (Phototrop) , a másik régen szintén zselé volt, most olajként kapható (Medikannabis) . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! A papillát - vagyis a látóideget - érintő betegség esetén nagyon fontos lenne a pontos diagnózist ismerni. Közepes fokú rövidlátók esetében gyakorabban észlelhető, hogy a látóidegfő halványabb, kimélyültebb. Ilyen esetkben feltételezhetően segít a speciálisan a szem számára összeállított vitamin, nyomelem stb. készítmények.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. szeptember 22., 17:09; Megválaszolva: 2012. szeptember 26., 23:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...