szempanasz: villódzó fények, elmosódott látótér

Tisztekt Doktor úr/Nő Körülbelül 2 éve kezdődtek szem panaszaim. -A látóteremben furcsa vibrálást látok állandóan, olyan mintha kis csillogó bogarak repdesnének elöttem nagyon sűrün (szünetmentesen, folyamatosan egész nap) -Szememen megjelent 2 vakfolt az egyik a jobb szemem jobb oldali részén a másik a bal oldali szemem bal oldali részén nem lényegesen nagyok de azért ottvannak -Továbbá szemem rendkívül érzékeny lett a fényre és ha egy konkrét fény forrásból jön a fény oldalról (tehát pl a perifériás látásommal látom oldalt a felkelő napot/autó fényszóróját) akkor teljesen "elfolyik" a fény az egész oldalsó szemperifériáimra és ezen kívül a fény forrás körül a szivárvány szineit látom (a perifériás fénynél is) 2 év alatt körülbelül 5 alkalommal voltam szemészeti vizsgálaton nem csak ugyanazon a helyen és az orvosok nem találtak semmit azt mondták egézséges szemem van (volt szemnyomás mérés, szokásos rutin vizsgálatok, továbbá a szememfenekem mélyére néztek valamilyen speciális nagyítós tükörrel amit a szememre tapasztattak és azt mondták a szemem végi erek rendben vannak) szemfestés vagy ultrahangal történő vizsgálat nem volt, nem találtak olyat az orvosok ami okot adhatna rá vérvizsgálaton is voltam az se mutatott ki semmi meglepő eredményt A probléma az lenne hogy külföldön dolgozom jelenleg és a vibrálás elkezdett feltünően erősödni/intezívebbé válni és a fény elmosódás is ráhúzódik a fél perifériámra Rettegek tőle hogy az orvosok nem találtak meg valamit és esettleg fenn áll a megvakulás esélye is ezért azt kérdezném a kedves doktor Úr/Nőtől hogy érdemes lenne elmenni kivizsgálásra és ha igen akkor mire érdemes gyanakodni ezek a panaszok alapján (gondolom a szemfenék vizsgálat és a szemnyomás teljesen rendben van akkor kizáródik a zöldhályog esélye) , és ha a szememnek nincs látszólag semmi problémája merre fele kéne venni az irányt Válaszát előre is köszönöm Dávid

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! Nagyon örülök, hogy ilyen alaposan kivizsgálták szemészeti szempontból. Érdemes lenne még egyszer kontrollálni a szemnyomást, illetve a látótér probléma miatt látótér vizsgálatot, illetve OCT vizsgálatot végeztetni, ahol a retina rétegét lehet feltérképezni. Emellett fontos lehet még utána járni a neurológiai kórképeknek is, kizárni a migrénes jellegű szemészeti panaszokat.

Kérdés: 2012. szeptember 05., 11:53; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 08:33
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...