látással kapcsolatos

két napja fekete cérnaszálak úszkálnak a bal szemem elött (fehár háttérben látható) és alkalmanként a bal szemem bal sarkában felvillanásokat észlelek. Látásomat nem befolyásolja csak kissé zavar. Enyhén rövidjátó vagyok, kisebb betüket szemüveggel olvasok. Korábban nem volt ilyen panaszom, most szeptember végére kaptam időpontot a szemészetre. Rendszeresen nézek szám.gép monitort. Korábbi (néhány hónapos) szemfenék vizsgálaton teljesen tisztának találtak, koromhoz képest meglepően tisztának. Nem dohányzom, nem iszom, csontritkulásra kapott bogyókon kívül mást nem szedek. Rendszeresen kávézom, vérnyomásom nem ingadozik (mérem) . Ez a leírt probléma a vezetésben sem zavar (egyenlőre) . Kérnék rá valami magyarázatot. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! A szemmozgásokat kísérő úszó foltok, homályok, és főleg a felvillanások hátterében egészen banális betegségek is állhatnak (üvegtest töredezettsége, határhártya leválás, vérnyomás ingadozás stb) . DE nagyon fontos, hogy ha eddig semmilyen hasonlót nem észlelt ezt okozhatják az üvegtest elváltozásai, sőt esetleg a retina szakadása és leválása is. Érdemes lenne a kapott idő pont előtt felkeresni a szemészetet, ha a panaszok nem szűnnek meg.

Kérdés: 2012. augusztus 31., 14:18; Megválaszolva: 2012. szeptember 03., 15:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...