• Szem káprázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szakmámból adódóan sajnos a munkaidőmet a számítógép előtt töltöm. Szemüvegem nincs, a látásommal eddig nem volt probléma. Az utóbbi kb. fél évben kétszer előfordult, hogy a több órás számítógépezés után a bal szemem bal sarkában villódzó fényes csíkot érzékeltem. A látásom arra a szememre nem volt tiszta, hiszen ez a fény zavarta a tiszta képalkotást. A tünet elég kellemetlen volt,egy kissé szédültem is tőle. Inkább világos helyiségben tapasztaltam mindezt. Sem a fejem, sem a szemem nem fájt, nem égett és nem könnyezett. A villódzás a szem kb. fél órás pihentetése után teljesen megszűnt. Utána olvasásra és tv nézésre sem jelentkezett. Okozhatta mindezt a monitor vagy egyéb betegségre gyanakodjak? Köszönöm válaszát!

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar, szemkáprázás témában

        Tisztelt kérdező! A leírt tünetek leginkább a retinat ellátó erek átmeneti keringési zavarásra utalhatnak, a migrénnek inkább felfájás a jellegzetes tünete és hosszabb a tartama. Ha ismétlődne a panasz érdemes lenne a vérnyomást ellenőrizni, szemészeti műszeres vizsgálatot kérni amely során a szemfenéki érhálózatot ellenőrzik. Valamint, ha szükséges a nyaki erek kerignését ultrahanggal megvizsgálni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 19., 10:00; Megválaszolva: 2011. december 25., 16:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés