Glaukóma és magas vérnyomás

szeretném meg kérdezni mit nem szabad a glaukómás betegeknek mire kell nagyon oda figyelni és van e olyan gyógyszer amit egyáltalán nem szabad szedni halottam hogy a lidocain is növeli a szemnyomást előre is köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a magas vérnyomás témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos a zöldhályog típusának a kérdése. Ugyanis más dolgokra kell nagyon odafigyelni például az úgynevezett zárt zugú zöldhályog esetén. Ilyen esetben a pupilla tágulásával járó gyógyszerek, fizikai stimulus (pl. sötét, nagy mennyiségű tea) stb. provokálhat szemnyomás emelkedést, zöldhályogos rohamot. A nyilt zugú zöldhályog esetén inkább a folyadék visszatartást, elvezetést akadályozó hatások vezethetnek emelkedett szemnyomáshoz.

Kérdés: 2011. november 10., 15:30; Megválaszolva: 2011. november 12., 16:02
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?