Ischaemias laesio

November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra, mennyiséget bicikliztem (cca 100 km), dehidratáltságra gyanakodtak, és nem szállitottak korházba. November 10.-én ismét rosszul lettem 220 as vérnyomással szédüléssel gyengeséggel. Ekkor az Amerikai uti korházba vittek ahol a CT vizsgálat nem mutatott friss vérzést. A zárojelentésben az szerepel, hogy: " A bal lencsemag előlső részében apró, vélhetően már nem friss ischaemiás laesio ábrázolodott. Egyértelmű friss ischaemiás jel nem figyelhető meg, vérzés nincs" Kérdésem, hogy a 2 nappal előtti rosszullét nyomai a CT -n lehet-e a " már nem friss" vérzés. Esetleg egy 8.-ai vérzés a CT-n, mennyire látszik frissnek. Sajnos a tüneteim azota is megmaradtak, szédülés, 2-3 naponta kiugrik a vérnyomásom, normális vérnyomásnál is koválygás érzésem van. Kardiólogiai, fülészeti, neurologiai vizsgálatokon túl vagyok - elvileg ott minden " rendben" találtak. Edzésben voltam, egészséges életmódot folytattam. Folyamatos vérnyomás csökkentőt nem szedek, körzeti orvos tanácsára, mert az 90/60 ra viszi le a vérnyomásom. Tanácstalan vagyok mert alig tudok az ágyból felkelni. Köszönöm válaszát. O. GY

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, ha lett volna agyvérzés - friss, vagy nem friss- látszott volna. A leírásban nem vérzés szerepel, hanem vérellátási zavar - példéul egy pici ér elzásródása - okozhatja az eltérést. Ennek oka lehet apró vérrög, vagy helyi érfal betegség is. Az Ön életkorában ez nem ritka, de a vérnyomás beállítása nagyon fontos lenne, további bajok elkerülésére. Ezzel együtt általános kardiológiai állapotfelmérés is indokolt. Egyelőre vezessen vérnyomsnaplót, mert segíthet kideríteni, hogy mikor magas a vérnyomás, és így a terápia jobban személyre szabható. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológua

Megválaszolva: 2017. december 31.

Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)

Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Melyik az erősebb béta blokkoló? melyik...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt dr. Nő/Úr! azt szeretném kérdezni, hogy a Nebivolol vagy Lokren az erősebb pulzuscsökkentő? melyik hat jobban a vérnyomásra? hány...
Magasvérnyomás és fehérállományi laesio
Tisztelt Doktornő! 34 éves, sportoló, úgy gondolom, hogy egészségesen élő, nem dohányzó férfi vagyok. 2013 óta szedek Bisoprolol 5mg tablettából egy felet...
Vérnyomáscsökkentő váltás
Tisztelt Doktornő! Az alábbakkal kapcsolatban kérném tanácsát: 7 hónapja kezdődő magasvérnyomásra 2 mg vidotint szedek, 3 honapja COVID-os lettem mely...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Vérnyomás problémával fordulnék Önhöz. 32 éves vagyok 16 éves korom óta magasvérnyomás beteg. Ezalatt idő alatt több gyógyszert kipróbáltam...
Szédülés,hányinger, tarkófájdalom
Tisztelt Doktornő! Pár napja gyógyfürdőzés közben a szaunázást és a hidegzuhanyt váltogattam párszor egymás után. Erős tarkófájdalmat, fülzúgást, hányingert...