Magas Pulzus, Rossz közérzet!

Tisztel doktor úr/ hölgy Nem tudom lehet-e ide írni, de megpróbálkozom vele! Már nagyon sok mindent kipróbáltam és tanácstalan vagyok 2015- november erében bicikliztem és egyszer csak elszédültem elestem. Majd a mentő kiérkezett és elvitt. Csináltak Agyi-ct, Agyi-MR-t. Kímútatta, hogy van egy meszesedés a jobb agyamba (hipokamtusz) majd utána semmi bajom nem volt jó sokáig 2017-ig pontosan. Ez év márciusában elkezdtem szédülni. Közérzetem leromlott a vérnyomásom 170 ig felment! Felírtak nekem fél tolura 80mg - ott. De a helyzet rosszabb lett. Áprilisba 200 km-re utaztunk kirándulás céljából. A szívem úgy dobogott, hogy rendesen éreztem, megmérni ugyan nem tudtam, nem volt nálam vérnyomás mérő. 3 darab frontit kellet bevennem úgy tudtam elaludni. Nos én ekkor annyira megijedtem, hogy azóta sehova nem tudok kimenni itthonról. Eltelt 2 hónap utána fekvés közbe felment a vérnyomásom 190 re a pulzusom 160 ra. 25 éves vagyok és ez nap nem ittam kv-t. bevitt a mentő de semmit nem mondtak 1 óra mulva haza engedtek azt mondták a front. De végig olyan hányingerem volt. Majd elolvastam a tolura mellékhatását. Lehet nem az okozza de próbát megért. Mivel már egy szemével szedem. És mindig teltség érzetem van, hányingerem szédülök..stb tegnap óta nem szedem a tolurát, itthon elkeztem vezetni egy füzetet menyi a vérnyomás, pulzus. Ha itthon vagyok: Akkor 120/70 Pulzus 65-75 De amint elmegyek például tegnap 1 kilométerre mentem arébb és kocsival kellet haza hozni. A pulzusom felugrott 130 ra És nagyon tanácstalan vagyok. Esetleg tudna javasolni valamit? Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongásos tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

a Tolura okozhat ugyan szédülést, de elhagyását egyik napról a másikra nem javaslom. Kezelőorvosával kéne megbeszélni, hogy esetleg más készítményre álljanak át.

Az, hogy a tünetek az otthonától eltávolodva jelentkeznek, egyértelműen szorongásos eredetre utalnak. Ez ügyben pszichiáter kollégát tanácsolnék felkeresni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2017. július 03., 09:20; Megválaszolva: 2017. július 04., 13:37
Kérdések és válaszok: Stressz
Stressz miatt, de inkább pánik miatt...
Tisztelt Doktornő! Tavaly nyáron kezdődött, hogy össze-vissza kellett székelnem, szokatlan időpontokban különböző állaguakat. Sehova nem mertem...
Szorongás kivizsgálás
Kedves Doktornő! Elnézést hosszabb leszek.2021. január közepén történt, hogy egyik éjszaka 11 körül felriadtam arra, hogy fázom, remegek, izzadok...
Remegés, gyengeség
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hónapokban sok megpróbáltatáson, veszteségen mentem keresztül (halál, szakítás, postcovid, egyetemi végzés, munka...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves férfi vagyok, 60 kiló, irodai ülő munkát végzek és munkán kívül se mozgok túl sokat. (Napi 20-30 perc...
Félelem szorongas
Jó napot kivánok! 31 éves nő vagyok és olyan problémám lenne hogy visszatérő gondolataim vannak amitől szorongok félek pl helyzetekzől való...