Műtét

Tisztelt Webbeteg! Szeretném összegezni a panaszaimat és a legújabb eredményeimet, elnézést a hosszú sorokért: Panaszaim kb. fél éve jelentkeztek, melyek már 1 évvel ezelőtt is előjöttek, majd elmúltak. Panaszok: főként fizikai terherlésre, futásra, illetve egyéb más, bizonyos fajta súlyzós edzés hatására szegycsont körüli, illetve bal oldali mellkasfájdalmak, inkább nyomó érzés. A fájdalmak sokszor fizikai terhelés nélkül, akár több napig is fennálltak. Fájdalomcsillapító semmit sem ért. Ezeken kívül általánosságban megállapítható, hogy nagyon sokszor vagyok fáradt, erőtlen, alvásaim se olyan jók, bár sokáig is fent vagyok, mivel csak úgy nem tudok elaludni. CT vizsgálat megállapította, hogy tymus persistens-em van, "felső mediastinumban a sternum alatt valóban fellelhető bizonytalan kontúrú elváltozás". Megfigyelésem alapján a panaszok inkább nyári időszakban jöttek elő, nem tudom, hogy ez kapcsolatba hozható-e azzal, hogy allergiás, illetve asztmás vagyok. Asztmás panaszom tulajdonképpen nincsen, életemben egyszer voltam rosszul, akkor diagnosztizálták ezt. Allergia pedig orrfolyás, szemviszketés formájában jön elő. Voltam mellkassebésznél, aki 3 vizsgálatot: - kardiológiai - gastroenterológiai, valamint - alvási aphone vizsgálatot tartott szükségesnek. Kardiológia negatív, valamint elküldtek egy myasthenia vizsgálatra (EEG) egy ideggyógyászhoz, mely szintén negatív lett. A gastro vizsgálaton megállapították a reflux, oesophagitissel diagnózist, mely alapján 3 helyről szövettani mintát is vettek. I. Antrum – enyhe, idült lobosodás jeleit mutató antrum nyálkahártya részleteket látni. Malignitás nincsen. Helibacter pylori bakt. negatív. II. Corpus - enyhe, idült antrum gastritis. Helibacter pylori bakt. negatív. III. Nyelőcső – Kiszélesedett, bővérű, el nem szarusodó laphámrészletek mellett, kifejezett, idült lobosodás jeleit mutató tonsillaris hámmal fedett, néhány mirigylument is tartalmazó nyálkahártya részlet látható. A felszínén gócokban laphámmal fedett területek is mutatkoznak. Malignitás nincsen. Elvétve eosinophil granulocytákat is láttunk. A kép megfelel a Barret-metaplasiának. A gastro orvos 8 hétig 2*1 Ezomeprazol Sandoz /40 mg/ gyomornedvellenállót írt fel. Már csak alváslabor vizsgálat lenne, bár nem hiszem, hogy az hozhatna bármi jelentőset. Gondolom lehetséges, hogy a refluxom okozta a panaszaimat, azonban még mindig ott van a csecsemőmirigyem, amiből a sebészem elmondása szerint mintát nem tudnak venni, tekintettel annak elhelyezkedésére. Gondolom a műtét elkerülhetetlen, mivel nem szeretnék pár év múlva rákos lenni. A baj az, hogy több orvosnak mutattam a CT eredményt, de senki se tudta megmondani, hogy mi az. Véleményük szerint a csecsemőmirigy, de lehet szövet, zsírcsomó, vagy akár daganat is… Ők a csecsemőmirigy jóindulatú daganatát írták a diagnózis rublikába. A kérdésem: Mi lehetne a legjobb lépés számomra? Válaszát előre is köszönöm! Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

Tisztelt Kérdező! A thymus persistens, azaz az életkorhoz képest kissé nagyobb csecsemőmirigy melléklelet és a kivizsgálás az ez irányú teendőket kizárta. A panaszok hátterében a relfux igazolódott, melynek gyógyszeres kezelése mellett életmódváltás szükséges. Csak ezek tartós sikertelensége esetén jön szóba a műtét. Kerülje a fűszeres ételeket, szénsavas italokat. Alkohol- és dohányzási tilalom. Naponta 5 alkalommal étkezzen. Járjon rendszeresen gasztroenterológia gondozásra.

Kérdés: 2011. október 14., 00:04; Megválaszolva: 2011. október 17., 09:43
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp