Visszatérő, nem múló végbéltályog 5 éves fiamnál

Tisztelt Doktor Úr!

 

Van egy öt éves kisfiam, aki születése óta ekcémás.Kb másfél éve volt egy tályog a végbélnyílásásn, ami kifakadt, mire sebészhez kerültünk vele(ez két hónapba telt, addig a házi orvos próbált segíteni), majd az ott kapott Baneocin kenőcstől úgy tűnt, hogy elmúlt.Kb, 1 éve kiújjult, és most már alig tud kakálni, mert egy nagy tályog van a végbélnyílásásn, de nem jön belőle váladék, de a kenőcs sem használ.Letesztelték Crohn betegségre, valamint mindenféle vérvizsgálaton, laktózterhelésen túlesett, minden eredménye negatív. Semmi baja nincs, nem kakál keményet, minden nap van széklete, de iszonyatos kínok közt tud vécézni. A tályog kb. 0, 5*1cm nagy. most Protopic kenőcsöt kaptunk, de rosszabb lett az állapota. Már nem tudom, hova forduljak, mert a háziorvos, a sebészet, a gyerekorvos és most a gyerekgasztroenterológus is tehetetlen. A gyermekem pedig szenved, erős fájdalmai vannak, most már nem csak vécézéskor.

Kérem segítsen, ha módjában áll.

 

Köszönettel:

T. Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a tályog témában

Tisztelt Kérdező!

A végbéltályognak ennyi idő alatt meg kellett volna gyógyulnia, ezért a mögöttes okokat kell keresni. Keressenek fel immunológiai szakrendelést, nincs-e az immunrendszeri eltérés ezen tünet mögött. A seb naponkénti kezelése, esetleg intelligens kötszerek alkalmzása segíthet. Ebben kérjék a sebész segítségét. Indokolt, hogy a kivizsgálás regionalis centrumban történjen.

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2010. február 18., 18:04; Megválaszolva: 2010. február 18., 18:04
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp