Érfestési eredmény

Tisztel Válaszadó! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy apukán volt érfestésen ez lett az eredménye, kérem magyarázza el nekem mit jelent ez. Ajkán az orvosok térd alatt amputálni akarják neki, másik kórházban viszont azt mondták hogy ér beültetéssel még talán lehet kezelni. Már 2x akkora a lábfeje a bokája mint szokott lenni. A lumbális aorta norm. tágasságú, a zsigeri törzseken szűkület nem látható. Az a. iliacak szűkületet nem mutatnak. Jobb oldalon az AFS hullámos kontúrú, középső harmadában rövid 80% szűkület van, alatta a Hunter csatornában elzáródott. Az AFP nyitott. A visszatelődő APO nor. Tágasságu. A lábszáron a vaskos APE végig nyitott, a szűk ATP és ATA a középső harmadban elzáródott. Baloldalon az AFS és az APO végig hullámos kontúrú, kielégítő tágasságú, az AFP nyitott. A lábszáron az ATA és az APE végig nyitott, normális, az ATP az alsó harmadban elzáródott

Dr. Kocsis István válasza érsebészet témában

Tisztelt Kérdező!

Az érfestés eredményével érsebészeti konzílium kell, aki írásban rögzíti, hogy lát-e esélyt áthidalás készítésére. A probléma az a vizsgálati eredménnyel, hogy nem csak comb szintjében ven érelzáródás, hanem e lábszáron is két ér el van záródva. Ebben az esetben nincs érpálya, ami befogadja a comb felől érkező vért. Kérjenek érsebészeti véleményt, aki eldönti van-e lehetőség rekonstrukciós műtétre, vagy az amputációt kell elvégezni. 

Kérdés: 2010. január 28., 19:32 ;Megválaszolva: 2010. január 28., 19:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Érbetegség
Szeretném megtudni, hogy a műérnek mennyi az időtertalma nekem a hasamba 2000-be ültetek be mű eret ezt kell e cserélni vagy kitart amig élek és...
Érsebészet
Tisztelt Doktor Úr! 2011.06.21-re írtak ki érsebészeti műtétre. Az ambuláns kezelőlapomra a következőt írták: bal carotido-subclavia...
Mennyire súlyos a leirt tünetem és...
Az angiographiás rekonstrukciós felvételek bal oldalon a sinus sigmoideusban trombus ábrázolódi CT nyaki erek vizsgálatán voltam, melyben az...
Érműtét újra?
Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 69 éves, az ő állapotát írnám le Önnek, és kérném a szíves szakvéleményét, segítségét az alábbiak miatt:...
Lelet!
Üdvözlöm! AV duplex UH vizsgálaton voltam, mert mélyvénás trómbózisomból kifolyólag lábszárfekély alakult ki, ami ki sebesedett. Nem tudom...