Érműtét újra?

Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 69 éves, az ő állapotát írnám le Önnek, és kérném a szíves szakvéleményét, segítségét az alábbiak miatt: Anamnézise: Ismert, kezelt hypertonia.2006.nov.-ben AV-i claudicatios panaszok miatt pelveo-bifem. DSA történt, ami occl. AFS.l.d., sten.a.fem.spf.et a popl.l.s.-t igazolt. Ennek birtokában bal a.popl.PTA történt, majd occl. miatt fem.popl.bypass műtét. 208. májusban bal AV-i gangraena miatt combamputatio. 2009. okt.-ben coronarographia ill. a jobb coronaria szűkületeinek 2 lokalizációban történő stentelésére került sor. Érsebészeti javaslatra került osztályunkra, angiographia elvégzése céljából AV.-i panaszok miatt. Bal combcsonkja duzzadt, alkalmanként fáj, jobb végtagját nehezen tudja terhelni, időnként lábfeje zsibbad. Az angiográfia eredménye: Az arteria femoralis superficialis eredésénél elzáródott, az alsó harmadban telődik vissza. Az arteria poplitea és két lábszári ág jól telődik. Javaslat: opus, fem.-popl. bypass Gyógyszerei: 5 mg Nebilet 2x1 Chinotal 1x1 Kerberan 75 mg 1 Furosemid 1x1 Kaldyum 1 Aspirin Protect 1 Atorva Teva 1 Tegretol CR 200 mg 1x40 mg Controloc 4 mg Vidotin Érsebészeti szakrendelésen előjegyzés javasolt. Ma voltunk érsebészeti szakrendelésen, (az előzőekben leírtak a tegnapi zárójelentésen szerepeltek) ahol a következőket mondták: Egyelőre maradjon további gyógyszeres kezelésen, értágító infúziós kezelés javasolt. Ezt az infúziós kezelést leegyeztettük a belgyógyászaton, és 2 hét múlva kezdheti meg a kezelést. Nyugtalanítanak a történtek, mert az érfestés után, amikor a zárójelentést megkapta édesapám, a sebész doktor "úr" azt mondta neki: "menni kell megbeszélni hogy a másik lábát mikor vágják le..." Felháborít a dolog, hogy mások érzéseivel hogyan játszhatnak a gyógyításnak elkötelezett (? ) orvosok! Még ha így is van, nem hiszem hogy ezt ilyen "nyersen" kellene közölni, egy már előzőekben amputáción túlesett emberrel... Nyilván erről Ön nem tehet, csak érzékeltetni szerettem volna a kétségbeesésem okát. Kérném szíves segítségét a továbbiakra vonatkozóan, milyen lehetséges gyógymódot, terápiát javasol a Doktor Úr, van e olyan lehetőség, ami hatékonyabb lehet az infúziós kezelésnél? Vagy tényleg már csak egy újabb műtét, esetleg az amputáció lehet a megoldás? Sajnos a műér a bal lábában sem hozott eredményt, mert a szervezete nem fogadta be. A jobb lábából a használható ereket is a bal lábába ültették, de sajnos nem segített. Remélem, még időben fordulok Önhöz, illetve ehhez a fórumhoz, ahol érdemi segítséget kaphatok! Tisztelettel és köszönettel: Szabó Lászlóné

WEBBeteg Szakértő válasza érsebészet témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos az erek állapota nem biztató. Önmagában egy műérrel történő áthidalás nem mindig tudja megoldani a problémát, mivel az ezt követő erek is betegek, valamint azon erek, amit már sebészeti úton nem érhetőek el. Sokszor elhangzik, hogy az érelmeszesedést megelőzni és korai stádiumban kezelni, mint a leírt szituációban. A jelenlegi kezelés célja az amputáció idejét kitolni. Nagyon szoros vérnyomás, vércukor és vérzsír érték kontroll szükséges. A műtéti lehetőségről az angiográfiás képek megtekintése után csak az érsebész tud nyilatkozni. Ezek nélkül én nem tudok. Amennyiben kételyek vannak önben kérjen másik érsebésztől is szakvéleményt.

Kérdés: 2010. november 05., 14:31 ;Megválaszolva: 2010. november 09., 14:38
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Érbetegség
Szeretném megtudni, hogy a műérnek mennyi az időtertalma nekem a hasamba 2000-be ültetek be mű eret ezt kell e cserélni vagy kitart amig élek és...
Érsebészet
Tisztelt Doktor Úr! 2011.06.21-re írtak ki érsebészeti műtétre. Az ambuláns kezelőlapomra a következőt írták: bal carotido-subclavia...
Mennyire súlyos a leirt tünetem és...
Az angiographiás rekonstrukciós felvételek bal oldalon a sinus sigmoideusban trombus ábrázolódi CT nyaki erek vizsgálatán voltam, melyben az...
Lelet!
Üdvözlöm! AV duplex UH vizsgálaton voltam, mert mélyvénás trómbózisomból kifolyólag lábszárfekély alakult ki, ami ki sebesedett. Nem tudom...
Érfestési eredmény
Tisztel Válaszadó! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy apukán volt érfestésen ez lett az eredménye, kérem magyarázza el nekem mit jelent ez....