Lágyéksérv kiújulás

25 éves vagyok. Körülbelül 6 hete volt egy baloldali lágyéksérv műtétem. Hálóbeültetéssel. azóta úgy a 4-5. héten beteg lettem, éjszakánként erős görcsös köhögésrohamokkal. A műtéti heg ha állok kidomborodik. Lehetséges e, hogy ennyi idő után valami nem rendben gyúgyult be ill a háló nem megfelelően épült be a köhögésrohamok következtében, esetleg a sérv kiújúlhatott? Konkrétan fájdalom nincsen de hosszabb séta után érzem az adott területet. Érdemes visszamenni kontrollra vele, vagy csak ha valamilyen komolyabb panasz is jelentkezik?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza lágyéksérv témában

Tisztelt Kérdező!

A háló okozta hegesedés lesz, ami megerősíti a hasfalat. Az idő előrehaladtával ez a hegszövet egyre jobban tart. A háló elődomborodása nem probléma, akkor van gond, ha a háló mellett kezd el kibújni a sérv. Ezen a területen már nem lesz korlátja a sérv kialakulásának. Amennyiben panaszai fokozódnak, vagy a heg mellett is domborodik mindenképpen vissza kell menni a sebészetre. A háló behelyezése ellenére is kiújulhat a sérv.

Kérdés: 2009. december 03., 20:46; Megválaszolva: 2009. december 03., 20:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Lágyéksérvre hajlamos vagyok....
Tisztelt Doktornő! Még egészen kicsi koromban műtöttek jobb oldali lágyéksérvvel, és néhány éve egy vizsgálat után azt az eredményt kaptam...
Lágyéksérv kiújulása műtét...
Tisztelt Doktor Úr! Már 8 hete, hogy kétoldali lágyéksérvvel műtöttek (laparoszkópos módszerrel) . Körülbelül a jobb oldali combhajlatban volt...
Combom külső felén égető, szúró...
Üdvözlöm Zoltán vagyok 50-éves. Szeptember végén sikeres jobb oldali lágyéksérv műtétem volt, viszont azóta a bal combom külső részén kB 20 cm...
Lágyéksérv mütét utáni fájdalom
Tisztelt doktornő 2 hete mütottek lágyéksérvvel, un. Lichtenstein eljárást alkalmazva. A vágás hossza 8-9 cm. A kezdeti erős fájás 3-4 nap múlva...