Dermoid ciszta, hamartóma

Tisztelt Cím! Sok fura dolgon estem már át, de globálisan senki nem foglalkozik a kérdéseimmel, csak részletekben.Egy összefoglaló választ szeretnék kapni az alábbiak ismeretében: 24 évesen eltávolították a jobb petefészkemet dermoid ciszta miatt.34 évesen eltávolították a bal petefészkemet, szintén dermoid ciszta miatt. Későbbiek folyamán, nem tudni mitől és miért, a tüdőmben találtak egy hamartómának nevezett, már elmeszesedett szélű valamit, melyet épp el szeretnének távolítani.Ez a képződmény kb egy 20 forintos nagyságú. A következő a talpam. Mindkét talpamon megjelent egy "púp".Sokáig nem okozott problémát a borsónyi kemény képződmény, majd a jobb talpamon levő nagyon gyorsan elkezdett nőni, szemmel láthatóan karfiolosan burjánzott. Ortopéd sebészeti eltávolítás után, most kb 2 évvel a műtéti heg mellett kiújult. Diagnózis a műtétkor: lágyrészszövet duzzanat volt. A változatosság kedvéért a bal talpamon lévő is növöget, bár lassan, módjával, a járást még nem befolyásolja. A jobb talpamon jelenleg szintén borsónyi, csak nem kemény, inkább lágy. Mindezek után a jobb felkaromon egy "zsírmirigy"-nek diagnosztizált fájdalmas duzzanat alakult ki pár hónapja. Nem merem ambuláns műtéttel eltávolíttatni, a fentiek után ez már bármi lehet.Egyik orvost sem érdekli a másik problémám. Szeretném tudni, hogy a fentiek összefüggésben lehetnek - e? Ha van miért, ha nincs összefüggés, akkor hogyan keletkeznek nálam ilyen dolgok? Hogyan lehet ezeket kezelni, sebészeti beavatkozás nélkül? Hogyan tudom megelőzni a következők kialakulását? Abszolút biztos vagyok benne, hogy sosem lessz vége.Kérem segítsenek válaszukkal! Tájékoztatásul: egészségileg rendben vagyok, felső légúti megbetegedésen, és jobb kezemen izületi gyulladáson kívül az utóbbi időben nem kezeltek, állandó gyógyszert nem szedek. Szeretném ha a fent leírtak nem kerülnének nyilvánosságra.Kérem kezeljék bizalmasan gondjaimat. Várom válaszukat, melyet előre is nagyon köszönök! Üdvözlettel: Ildikó

Dr. Horváth Róbert válasza ciszta témában

Tisztelt Kérdező!

Az összes leírt eltérés kötőszövet eredetű. Az összefüggés valóban nagyon valószínű. A kialakult elváltozások eltávolítása szükséges, hiszen nőhetnek és környezetüket nyomhatják. Első lépésként az összes szövettani eredményt be kell gyűjteni. Keresse fel háziorvosát és kérje segítségét, hogy lakóhelyén milyen típusú szakrendelés létezik, ahol esetleg gondozásba tudnák venni és további vizsgálatokat végezni (onkológia, ritka megbetegedések szakrendelése...) . A megelőzés első lépése, hogy kiderüljön az összefüggés.

Kérdés: 2009. november 19., 21:28 ;Megválaszolva: 2009. november 19., 21:28
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Farokcsonti duzzanT
Üdvözlöm! Több éve küzdök farokcsonti cisztával, amiből sipoly alakult ki a vegbél felett kb. 3 centivel. Szakember még nem látta...
epirdemális ciszta
tisztelettel kérdezem! epidermális ciszta műtét után ujból kiújulhat (hátsó faron) , és ha igen genyesedik mivel kell kezelni, és milyen veszélyei...
Csomó a fülcimpában "Epidermális...
Fülcimpámban nem sokkal feljebb mint ahol a fülbevaló helye van nőtt egy csomó....kb. 2éve lehet benne.. ha megnyomom vagy egy túrós szerű valami...
Ciszta
jonapot kivanok! az lene a kerdesem hogy van egy 8 honapos kis babam es a job oldali pete feszeken talaltak nala egy ciztat es csak harom honap mulva kel...
Rekeszsérv