Terhesség utáni hasisérv.

Tisztelt doktor úr! olyan kérdéssel fordulnák önhöz hogy van nekem egy belső hasi sérvem és egy köldök sérvem ezek nálam a terhességem alatt lettek ezt szülés után orvos állapította meg és ennek már 4éve semmi komolyabb bajom nincsen sőt a köldököm sokszor szépen vissza is megyen az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben is meg kell-e műteni vagy nem muszáj. A másik kérdésem az lenne hogy én egy elég vékony alkat vagyok a hasam mégis olyan mintha le nyeltem volna egy dinnyét ez a belső hasisérvemtől van-e? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi sérv témában

Kedves Kérdező!

 

A belső hasi sérv biztos megállapítása csak műtét során lehetséges. A kialakult köldöksérvet mindenképpen meg kell operálni, hiszen magától nem fog meggyógyulni és bármikor kizáródhat, ami sürgős beavatkozást igényel. Az ön által leírt hasfal részben aterhesség kövekezménye. Javaslatom a hasfali sérv műtéti megoldását követően a hasfali izomzat erősítése és meg lesz a látható eredménye.

 Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. július 04., 20:00; Megválaszolva: 2009. július 04., 20:00
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus