• Mitől van enyhe kidudorodás a köldököm alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Arra szeretnék választ kapni, hogy a férjemnek 6-8 cm-rel a köldök nyílása alatt enyhe, 10 Ft-os nagyságú, de lapos dudor tapintható ki. Égő érzéssel jár és a köldökéhez felsugároz.

        Lehetséges-e ezen a részen is sérv, mivel én csak a lágyék oldalsó részein hallottam eddig sérvről vagy esetleg valamiféle hugyúti gyulladás lehet? És annak mik a tünetei? Esetleg hólyagkő vagy ilyesmi? Ultrahangos vizsgálattal kimutatható-e egy esetleges lágyéksérv?

        Előre is köszönjük válaszát:

        landi83

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi sérv témában

        Kedves Kérdező!
         
        Sérv a hasfal bármely területén kialakulhat, akár a köldök alatt is. Nem valószínű a húgyuti gyulladás. Első lépésként mindenképpen egy sebészati szakrendelést kell felkeresni, ahol a sérv lehetőségét el tudják dönteni és a további vizsgálatokat meg tudja javasolni. A fizikális vizsgálat nem nélkülözhető.

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-28 08:42:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon