Kulcscsont törés forradása meghajlott szögben

Tisztelt Doktornő! 2018.05.01-én biciklis balesetet szenvedtem és a bal oldali kulcscsontom kettétört. Aznap este megműtöttek és TEN rögzítést kaptam. A gyógyulás és rehabilitáció során sajnos 40°-os szögben forradt össze a csontom, mivel a rögzítődrót az izmok működése miatt meghajlott, habár szinte semmit nem mozogtam a ruhaátvételt és fürdést leszámítva. Az orvosom szerint ezzel nem lehet mit tenni és ez normális. Nem kell aggódnom, funkcionálisan tökéletes lesz a vállam annak ellenére, hogy némi rövidülés lett benne. Jelenleg megbeszéltük a orvosommal, hogy a főorvos urat is megkérdezzük egy konzultáció keretein belül. Talán ő mást javasol, esetleg egy újabb műtétet... Tényleg hihetek ennek a megállapításnak? Kell hogy féljek bármilyen későbbi, akár 10-20 év utáni szövődménytől? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Látatlanban azt tudom mondani, hogy a 40 fokos eltérés, az nagyon sok. nem tartom valószínűnek, hogy ilyen kulcscsonttal teljes vállfunkció érhető el. nagy valószínűséggel korrekciós műtétre lesz szükség, melyet lemezes rögzítéssel célszerű elvégezni. Pontosabb választ a főorvos úrtól kaphat.

Kérdés: 2018. június 08., 15:26; Megválaszolva: 2018. június 14., 22:45
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus