Mikor várható javulás?

Tisztelt Doktornő, 3 héttel ezelőtt jártam sebészeten, ahol egy kb. 5 centis tályogot, gyulladást távolítottak el a hátamról, s azóta is rendszeresen járok kötözésre. A kérdésem az lenne, hogy normális e, hogy ennyi ideig tart a gyógyulás, illetve a seb nedvedzése? Az elmúlt 3 hétben 2 orvos kezelte, s az egyikük próbálkozott egy seb-összehúzással is, valamiféle tapaszokkal, míg a másik doktor szerint ez ráért volna. Antibiotikumot a 3. héten kaptam csak, ami talán már mehetett volna a beavatkozás után is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a sebgyógyulás témában

Kedves Kérdező! A 3 hetes gyógyulási folyamat nem szokatlan ilyen óriási tályog esetén. Otthoni kötözés és heti sebellenőrzés mellett 1-2 hónap alatt a sebe meggyógyul. Üdvözlettel Dr. Papp Géza

Kérdés: 2017. november 25., 14:17; Megválaszolva: 2017. november 26., 19:05
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus