Lágyéksérv mütét utáni fájdalom

Tisztelt doktornő 2 hete mütottek lágyéksérvvel, un. Lichtenstein eljárást alkalmazva. A vágás hossza 8-9 cm. A kezdeti erős fájás 3-4 nap múlva megenyhült, de nem szünt meg. Ami ráadásul aggaztó, hogy a vágás alatt végig egy kemény, feszülö duzzanat jött létre. Az 1 hét utáni kontrollon a műtétet végző orvos ezt rendben lévőnek találta. Azóta újabb hét telt el, a kellemetlen fájdalom változatlanul megvan, akár fekve is, de föleg séta vagy ülés közben rossz. A duzzanet fölött a bőrfelület érzékeny. Normális ez így? (Megjegyzés: Varratszedésre nem volt szükség)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza lágyéksérv témában

Kedves Kérdező!

A duzzanata a belső varratok miatt lehet. Az seb érzékenység egy hétig szokott tartani, utána már nem gyakori. Ha fájdalmai továbbra is fent állnak javaslom hogy soron kívüli kontrollra jelentkezzen, nem gyűlt-e meg egy kis folyadék a műtéti seb mögött.

Üdvözlettel

Papp Géza

Kérdés: 2016. július 01., 08:16; Megválaszolva: 2016. július 07., 20:43
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Lágyéksérvre hajlamos vagyok....
Tisztelt Doktornő! Még egészen kicsi koromban műtöttek jobb oldali lágyéksérvvel, és néhány éve egy vizsgálat után azt az eredményt kaptam...
Lágyéksérv kiújulása műtét...
Tisztelt Doktor Úr! Már 8 hete, hogy kétoldali lágyéksérvvel műtöttek (laparoszkópos módszerrel) . Körülbelül a jobb oldali combhajlatban volt...
Combom külső felén égető, szúró...
Üdvözlöm Zoltán vagyok 50-éves. Szeptember végén sikeres jobb oldali lágyéksérv műtétem volt, viszont azóta a bal combom külső részén kB 20 cm...
Lágyéksérv
Jó napot. Hálos Laparoszkopos baloldali Lagyéksérv mütétem volt 5 hete. Mütét elött tojás méretü volt a dudor. Viszont mütét után is megmaradt a...