Emstrie-trillat

Tisztelt Dr.Úr! Kérdésem a következő lenne. Májusban kiderült hogy a bal térdemet műteni kell, és Emstlie-trillat műtét lesz a medialis tok megraftolásával.Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Mennyire komoly ez a műtét illetve mennyi a felépülési idő? Mennyi idő után terhelhetem normálisan? Az is érdekelne, hogy műtét után esetleg adnak-e térdrögzítőt vagy valami más eszközt, vagy csak a gyógytorna szükséges? Illetve még magára a műtétre lennék kíváncsi, hogy mi is történik pontosan ennél a műtétnél, ha csavarozni kell akkor azt a későbbiekben szükséges-e eltávolítani vagy nem, és mekkora vágás szükséges hozzá általában?

Dr. Bogdán Aurél válasza Elmslie-Trillat műtét térdkalácsficam miatt témában

Maga a műtét általában 10 cm-es metszésből történik, és a lényege, hogy azt a csontkiemelkedést, ahol a térdkalács szalagja tapad részlegesen lefűrészelik és közelebb viszik a térd belső oldala felé, ezzel megakadályozandó a térdkalács ismételt ficama. A csavart általában 1-2 év után el szoktuk távolítani, főleg fiatalok esetében. A mi gyakorlatunkban 6-8 hétig van térdrögzítő (gyógyulástól függően) , majd fokozatos terhelés. A teljes terhelést a 3 hónap végén szoktuk megengedni. A versenyszerű sportot a 4. hónap után.

Kérdés: 2016. április 02., 09:47 ;Megválaszolva: 2016. április 03., 22:00
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Emstlie-Trillat
Tisztelt Dr. Úr! A nyáron Emstlie-trillat műtétem lesz a bal térdemen. Az orvosom nem igazán világosított fel, hogy ez mit is takar, így lenne pár...
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése