Emstlie-Trillat

Tisztelt Dr. Úr! A nyáron Emstlie-trillat műtétem lesz a bal térdemen. Az orvosom nem igazán világosított fel, hogy ez mit is takar, így lenne pár kérdésem. Nagy vágás szükséges hozzá? Mennyi idő után terhelhetem teljesen? Illetve, az orvosom említett valami csavaros megoldást, tényleg csavarokkal kell rögzíteni a csontokat? És ha igen, azt egy idő után szükséges ki venni, vagy nem? És még egy kérdésem lenne a felépüléssel kapcsolatosan, hogy műtét után kapok-e térdrögzítőt vagy bármilyen más segédeszközt, vagy csak a gyógytorna szükséges? Elnézést a sok kérdésért, és válaszát köszönöm előre is!

Dr. Bogdán Aurél válasza Elmslie-Trillat műtét térdkalácsficam miatt témában

Általában 6-8 cm-es vágás szükséges a műtét elvégzéséhez. Az elmozdított csontdarabot csavarral szoktuk rögzíteni. A csavarokat 1 év után el lehet távolítani, de nem szükséges. A térdrögzítő az operáló orvos meggyőződésétől függ. Van aki gipsz tok felhelyezését javasolja, van aki a térdrögzítő mellett teszi le a voksot. Ezt beszélje meg operáló orvosával. A műtét utáni tornakezelés szükséges a gyors és hatékony felépüléshez.

Kérdés: 2016. április 09., 11:07; Megválaszolva: 2016. április 12., 22:04

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Emstrie-trillat
Tisztelt Dr.Úr! Kérdésem a következő lenne. Májusban kiderült hogy a bal térdemet műteni kell, és Emstlie-trillat műtét lesz a medialis tok...
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése