Combtörés

Kedves Dr. úr Még egyszer elküldöm levelemet és röntgen felvételem talán most átmegy a felvétel is. Szeretném kérni a véleményét a röntgen felvételemmel kapcsolatba ami a műtét után 3 hónap és egy hét elteltével készült január 5-én. Az a véleményem, hogy nem jól vannak a csontok össze illesztve talán. Még nem látszik a csontosodás. Sokat fáj tornázok a terhelést fürdőszoba mérleget nyomkodom jelenleg 20 kg ot a törött lábammal. Mankóval egy lábon ugrálok a törött lábamra még nem kaptam engedélyt rálépni.

Dr. Bogdán Aurél válasza combcsont töréas után témában

A röntgen felvétel alapján valóban nem tűnik megfelelőnek a rögzítés. Bár le kell szögeznem, hogy pontos választ csak a dokumentációk ismerete és a fizikális vizsgálat után tudnék adni. Ezt az eljárást mi már csak olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a modernebb, hatékonyabb eszközök nem megfelelőek a rögzítésre. Ez az eljárás ugyanis már nem korszerű. Bár a pontos értékeléshez két irányból kéne látni a combcsontot, de ebből az egy irányból nézve nem tökéletes a csontegyesítés. majdnem egy félszélességnyi elmozdulás látható. Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor ettől jobbat nem lehet elérni, de ezt csak a műtét során lehet látni. Így kívülállóként a röntgen alapján nem megfelelően látták el a sérülését, vagy inkább úgy mondom, hogy Én biztosan nem ezt az eljárást alkalmaztam volna. Ha pontosabb választ vár tőlem és lehetősége engedi keressen fel Debrecenben a Kenézy Kórházban, ahol vizsgálatok után objektívebb választ tudok adni.

Kérdés: 2016. január 22., 11:55; Megválaszolva: 2016. január 24., 22:24
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés