keresztszalag

Tisztelt doktor ùr! Most dec15. én műtöttek ùjra keresztszalaggal (az ellenlábambòl vettek ki szalagot, mivel a műtendőben mar nem volt használhatò) 2 nap kòrhaz utan hazaengedtek, termeszetesen mankòval es térdrögzìtővel. A mai napig minden nap megvolt a fájdalom, hùzòdás a lábamban ami gondolom normalis volt mivel az ùj szalag még nem feszül rendesen. Viszont ma reggeli ebredesnel erősebben fajt, vettem be egy fajdalomcsillapìtòt majd visszafeküdtem es pár perc szenvedés után elmùlott, az addigi összes fájdalom, olyan mintha mar nem lenne bennem a pòtòlt szalag! Tegnap este még felemelni se tudtam a lábam, mostanra könnyedén megy! Lehetséges h igazam van és elszakadt volna a frissen pòtòlt szalag? Rőntgen felvétel kimutatná? És ha igazam van ilyen esetben mennyi idő mùlva lehetne ùjra csinalni? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza keresztszalag pótlás utáni fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján minimális az esélye annak, hogy a beültetett szalag spontán elszakadjon. A beültetés technikájától függően a rögzítő fonál szakadhat el, vagy a rögzítő csavar engedhet el. Magár a szalag szakadást a röntgen nem mutatja ki. A fonál vagy a csavar zavara miatt elégtelen szalag panaszokat okozna, fokozott fájdalommal kellene járnia. Mindenképpen javasolt hétfői napon felkeresni operáló orvosát és elmondani a történteket. Vizsgálat alapján tudják majd megmondani, hogy van-e valami probléma, vagy csak a műtét utáni fájdalom gyors megszűnése áll a háttérben.

Kérdés: 2015. december 19., 12:41; Megválaszolva: 2015. december 19., 22:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
KERESZTSZALAG
Kedves Dr Úr! A Spórt kórházban volt 2016.01.19-én elülső keresztszalag pótlásom. Eredetileg a hátsó keresztszalagot is pótolták volna de a...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés