Mennyi idő múlva terhelhetem a lábamat?

November 26-án darabos dislocalt lábszártörést állapítottak meg! A műtét során reteszelt fedett velőűrszegezéstés a szárkapocs nyílt repositioja, harmadcső lemezes OS.történt! kérdésem a következő lenne! Mennyi idő múlva terhelhetem a lábam, és mennyi az esélye a nem megfelelő gyógyulásnak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábszártörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Általában ilyen sérüléseknél a 4-6 héten kezdjük meg a fokozatos terhelést, és a 6-8 hétre javasolt a teljes terhelés elérése. Ez függ a törés gyógyulásának ütemétől, a rögzítő fémanyagok milyenségétől, a testalkattól, illetve a törés jellegétől, lokalizációjától. Pontos válaszért keresse fel kezelőorvosát, aki a fent említett adatok ismeretében pontosabb választ tud adni.

Kérdés: 2014. december 27., 19:10; Megválaszolva: 2014. december 29., 15:29
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus