Nyakcsigolya törés

Három és fél hónappal ezelőtt fejesugrás miatt nyaki sérülést szenvedtem. Mentővel vittek kórházba, ahol röntgen felvétel után megállapították, hogy csak zúzódás van, nincs törés vagy elmozdulás. Gallért kaptam és saját felelősségre hazajöttem a kórházból (megfigyelésre kellett volna bent maradni éjszakára. Azt mondták fájdalom csillapítót és izomlazítót szedjek, ha zsibbadásos panaszom van azonnal menjek. Ilyen panaszom nem volt, csak nagyon fájt. Másfél-két hónap után már a gallért sem használtam, csak ritkán., De mivel a nyakam még mindig nem mozgott rendesen, visszamentem az orvoshoz kb. 2 hónap múlva. Azt mondta, hogy legyek türelemmel, mert ez lassan gyógyul. Egy hónap múlva ismét visszamentem, mert még mindig nem mozgott rendesen a nyakam. Az orvos CT vizsgálatot javasolt megnyugtatás képpen. Két hét múlva megtörtént a CT vizsgálat. Este már telefonáltak is, hogy azonnal menjek be a kórházba, mert eltört a nyakcsigolyám. Bármikor lebénulhatok, vagy leállhat a légzésem. Lehet-e ebből bármi problémám, hiszen az elmúlt időszakban mindent ugyanúgy végeztem, mint a baleset előtt. Nehéz fizikai munkákat is végeztem. Állítólag rögzíteni kellene a nyakamat idegsebésznek. Van ennek realitása ennyi idő elteltével, nem forrt még össze a csont? Fájdalom már nincs, csak a nyak mozgatása nem az igazi.

Dr. Bogdán Aurél válasza nyakcsigolya törés témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk, röntgenek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Sajnos van a leírtaknak realitása, mert a csigolyatörés nagyon lassan gyógyul, akár 2 év is szükséges hozzá, és az alatt az idő alatt elég egy rossz mozdulat, vagy egy fejsérülés és megtörténhet a baj. Mindenképpen meg kellene mutatni idegsebésznek a CT eredményt és persze Önt is meg kellene vizsgálnia, hogy pontos diagnózist és megfelelő kezelést tudjanak Önnek mondani.

Megválaszolva: 2014. november 17.

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Nyaki csigolyatörés
Tisztelt Dr. Úr! Álló gépkocsimba, hátulról, fékezés nélkül belém jött egy autó. Nyaki csigolyatörésem lett. Mentő, kórház, ct, röntgen. Semmit se...
Törzs és hasi izom panasza
Szeretnék segítséget és tanácsot kérni, mert teljesen el vagyok keseredve a tünetem miatt. Kórelőzményem: kb. 2,5 éve nehéz tárgyat kellett mozgatnom, és a...
Bélelzáródás műtét után
Üdvözlöm! Június végén kerültem kórházba hasi fájdalommal, még aznap megműtöttek (bélelzáródás miatt)."beteget egy napos panaszok széklet, szélmegállás...
Vakbélműtét felépülés
Kedves Doktor Úr! 27 éves, sportos (heti 4 edzés) férfi vagyok. Egy héttel ezelőtt estem át laparoszkópos vakbélműtéten, semmilyen komplikáció nem lépett...
Felkartörés velöűrszegezéssel
Tisztelt Doktor Úr/Nő 2022 októberében volt egy elesésből származó felkartörésem, amit velőűrszegezéssel rögzítettek. Már túl vagyok 30 gyógytornán, könyk...
Combizomsérülés utáni lábfájdalom
Kedves Doktornő . A panaszom a következő lenne . 7-8 hónappal ezelőtt, otthoni tevékenység közben sarokcsiszolóval belevágtam a jobb oldali combon belső...