Mehet a műtét?

Páromnál kb. 2 éve Crohn-betegséget diagnosztizáltak. Ebből jött egy epehólyag műtét tavalyi év februárjában, majd októberben megkaptuk a lehetőséget a bilológiai kezelésre, ahol kiderült, rajta ezen már nem segít, életveszélyben van. Aznap meg is műtötték. Ileustoma lett belőle. A sebész aki műtötte azt mondta 3 hónap de inkább fél év a zárt tervezés időpontja. Beletörődtünk. Eljött a műtét napja (2014.02.27.) legalábbis at hittük mert a tüdőröntgen kimutatott valamit, ami miatt a műtét elmaradt. A tüdőklinikán spec folyamatot igazoltak, Mantoux próba hyperergiás lett, köpetek direktben negatívak. Quantiferon szinténpozitív eredményt adott. Négyes kombinációban gátlószeres kezelés indúlt. Nem régen újra voltunk és az orvos a gyógyszereket napi 2re csökkentette azt mondta és le is írta hogy gyógyszeres védelemben rekonstrukciós műtét elvégezhető. Visszamentünk a sebészhez aki ő azt mondta, hogy nem fogják elaltatni mert nincs leírva a papírra, hogy teljesen meggyógyult, addig ő nem kockáztat. Felhívott 2 aneszteziológust és azt mondták, hogy így nem fogják elaltatni, majd fél év múlva lesz a műtét. A kérdésem az lenne, hogy tényleg nem műthető? Nagyon szeretne már normális életet, és kezd már belebolondúlni ebbe az egészbe. Várom véleményüket. Köszönettel: Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a műtét témában

Kedves Kérdező, tüdőgyógyász konzultáljon az altatóorvossal, hogy milyen állapotú a beteg tüdeje. Ha a műtét szempontjából a kockázat nem nagy, a műtét elvégezhető. Üdvözlettel: Dr.Papp Géza

Kérdés: 2014. június 02., 14:46; Megválaszolva: 2014. június 03., 07:00
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus