Bélösszenövés

Tisztelt Doktor Úr! 3 hasi műtéten vagyok túl: 2 császármetszés, és 5 éve volt egy hysterectomiám. A 3. műtétem alkalmával meglepte az operáló orvosomat, hogy egyáltalán nem találkozott bélösszenövéssel, pedig ez 2 műtét után gyakori szokott lenni. Viszont az említett 3. műtétem után egyre gyakoribbá váltak az alhasi panaszaim, pontosan úgy fáj az alhasi részem, mint a mensesek előtt. Kb. 1 éve egyre gyakoribb, az utóbbi hetekben pedig szinte állandósul a fájdalom. Nem elviselhetetlen, de nyugtalanító. Mondta is a háziorvosom, hogy lehet, hogy bélösszenövéseim vannak. Rendszeresen ellenőriztetem a petefészkeim állapotát, hiszen a jobb petefészekben több mint 1 éve folliculus van, de az orvosom szerint nem ez áll a panaszok hátterében. Gondolok a bélösszenövésre, és igencsak aggódom. Egyébként a székletem teljesen rendben van, naponta 1-szer, nincs szorulás, se hasmenés. Kérdéseim: Milyen %-ban okoznak bélösszenövések bélelzáródást? Tehetek-e valamit a helyzet ellen (ha egyáltalán ez a probléma)? Azért nem merek elmenni a gasztroenterológiára, mert tudom, hogy rögtön colonoscopiát akarnának csinálni, nekem viszont nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. Kérhetem-e tb támogatásra a teljes altatásban végzett endoszkópos vizsgálatot, van-e ehhez a betegnek joga? Ha valóban bélösszenövés okozná az alhasi fájdalmakat, ez nem zárja-e ki a colonoskópia elvégzését? Van-e a tükrözésen kívül más diagnosztikus vizsgálati lehetőség a bélösszenövés kimutatására, és ezt kérheti-e a beteg? Mi történik akkor, ha bélösszenövést diagnosztizálnak? Újabb műtétre küldik a beteget, ami egy újabb kockázati faktort hoz létre? Elnézését kérem, hogy ennyi kérdést Önre zúdítottam, számomra nagyon fontos, hogy mindennel tisztában legyek. Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező, panaszai alapján számomra nem a bélösszenövés jut az eszembe. Kivizsgálása részben nőgyógyászati, részben gasztroenterológiai legyen. Kérhet "TB-re" támogatást, de vizsgálata mindenképpen szükséges. Javaslom keressen fel gasztoenterológust bátran. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. május 04., 21:03; Megválaszolva: 2014. május 05., 21:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus