Comb feketedése

Testvéremről van szó, aki 70 éves. Nő. 6 éve combnyaktöréssel operálták, járókerettel jár. Pár napja erős fájdalmai vannak és az operáció helye befeketedett. Egyedül él. Messze. Sürgősen el kell-e hozzá utaznom (külföldre) , hogy segítsek rajta, vagy nem annyira komoly a probléma? Egyáltalán mitől feketedik be ennyi idő után az operáció helye? Súlyosbítja a helyzetet az ő alkoholizmusa, de azt mondja, most nem esett el egyáltalán és nem is ivott (tényleg, hónapokat tudja magát tűrtőztetni) .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza combnyaktörés, sebfeketedés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Amik járhatnak ilyen tünetekkel, az ha beüti valahova a csípőjét, az elesés, illetve az említett alkoholizmus miatti májfunkció romlás következménye is lehet az elváltozás. Az, hogy Önnek oda kell-e utazni, az Öntől függ, de hogy célszerű lenne megmutatni a testvérét szakorvosnak, az biztos. Egy laborvizsgálat is szükséges lehet, az esetleges vérzési, vérképzési zavarok kizárására és a májfunkció ellenőrzésére.

Kérdés: 2012. április 09., 14:07; Megválaszolva: 2012. április 12., 11:11
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus