• Okozhat-e a reflux szédülést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három hete küzdök a következő problémával. Július végén úgy gondolom kaptam egy kisebb gyomorrontást (hasmenés, étvágytalanság, stb.), ami három-négy napon belül látszólag elmúlt. Csakhogy a fenti panaszok mellett jelentkezett egyfajta szédüléses érzet, pontosabban az első tünetem is az volt, hogy majdnem elájultam egy rendezvényen. Ez az érzés azóta is, szinte megszakítás nélkül tart. Néhány napja ismét gondom volt a gyomrommal, és égett a torkom is. Az orvos refluxot állapított meg és felírt egy Nolpaza20 nevezetű gyógyszert. A tünetek valóban enyhültek, sőt szinte meg is szűntek. A szédülés viszont nem. Egész nap csak lézengek, úgy érzem magam, mint aki egy díszletben él. Mindent tisztán látok, de mintha holdkóros lennék. Ráadásul ki sem merek már menni az utcára, mert a gyaloglásnál még rosszabb és attól félek, hogy összeesek valahol. Az orvosom azt mondta, hogy a vérnyomásom normális, nem talál semmit, sportoljak és szedjek vitamint. Ezt eddig is tettem, de nem segít. A legrosszabb, hogy teljesen dekoncentrált leszek tőle. Nagyon sokat segítene, ha megmondaná merre induljak el, mert én már teljesen kétségbe vagyok esve. 24 éves vagyok, 1 hét múlva kezdenék az első munkahelyemen, és még van félév a főiskolából is. Segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A reflux betegség nem okoz szédülést, illetve ehhez hasonló panaszokat. Azonban egy vírusfertőzés nem csak a gyomor-bélrendszert, hanem a belső fülben lévő egyensúlyért felelős központokat is érintheti. Javaslom, hogy fül-orr-gégészeten és ideggyógyászaton is vizsgáltassa meg magát.  (ha tényleg vírusfertőzés, akkor idővel spontán gyógyul az állapot).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János  gastroenterológus

         

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-16 23:09:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: