• Mély alvás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt főorvos Úr/Úrhölgy! Nem elég mélyen alszom, reggel felé egyre gyakrabban álmodok, melyek időnként negatív kicsengésűek és szinte történeteket látok, ha felébredek és újra elalszom, ezek az irreális történetek rendszerint folytatódnak, vagy új irreális, a jelen élettel semmiféle kapcsolatban nem lévő álmot látok, a rendszerint reggel 6 órai teljes felébredésig. A pszichiátriára küldtek, ahol Coaxilt írtak fel, napi három tabletta bevételét. Úgy érzem a Coaxil nem szünteti meg a szóbanforgó tüneteket és amikor kontrollvizsgálatot kértem és ezt közöltem, a pszichiáter megerősítette a véleményét, továbbra is kell szednem a Coaxilt. A Coaxil azonban mint írtam hatástalan az ismertetett tünetekre, ezzel szemben a mellékhatása, hogy délután, általában ebéd után elalszom,, ez az alvás mély és álomtalan, nem tudom, hogy ennek a gyógyszernek a mellékhatása lehet-e, hogy a jobbkaromban erős izomfájdalom keletkezett. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek, visszamenni a pszichiáterhez céltalan, mivel nem hiszem, hogy változtatna az álláspontján. Fogalmam sincs, hogy mit kellene tennem, nagyon kínos, hogy nem tudok felébredésig olyan mélyen aludni, hogy ne álmodjak, bár nem tudom, hogy ez kóros-e? Szíves tanácsukat ezúton is megköszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a alvászavar témában

        Kedves Uram! A kor előrehaladtával megváltozik az alvás minősége és mennyisége is. Egyre több a felületes alvás és egyre több időt telik el ebben az állapotban. Valószínűleg ennek tudhatóak be az Ön problémái is. Ez ellen nem sokat lehet tenni, a Coaxil segíthet, de az is előfordulhat, hogy nem. A délutáni alvást amennyire lehet el kellene hagyni, mivel ez is rontja az esti alvás minősgét. Ezeken kívül oda kellene figyelni arra, hogy este már ne egyen megterhelő ételeket, nappal mozogjon sokat a friss levegőn, de lefekvés előtt már ne tornázzon. A szobában lévő felesleges fényt szüntesse meg, sötétítsen be. Dolgozzon ki egy elalvás előtti rutint (tisztálkodás, nyugtató tea elfogyasztása, olvasgatás), ami már felkészíti a lefekvésre. Ha hajnalban fel is ébred, akkor se az ágyában forgolódjon, hanem menjen ki, csináljon valamit és amikor elfáradt újra, akkor feküdjön le. Az ágya csak az alvással kapcsolódjon össze, minden más tevékenységet (evés, tévézés) máshol végezzen. A Coaxil okozhat izomfájdalmakat, valamint azt is fontos tudni róla, hogy álmatlanságot és rémálmokat is okozhat, így érdemes lenne átgondolnia, hogy a panaszai nem romlottak-e a gyógyszerszedés megkezdése óta?


        Kérdés: 2011. október 11., 07:18; Megválaszolva: 2011. október 11., 21:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos