• az élet értelme

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Leírom részletesen a problémám.Felmerült bennem ez a kérdés. Miért élünk úgyis meghalunk? És arra jutottam, hogy a kérdésem végére akár pontot is rakhatnék.Én nem akarok élni, úgyis meghalok egyszer, akkor már lényegtelen, hogy mikor.Jelenleg azért élek, mert alapvetően szeretem az életet.Plusz az életben tanulunk", de minek a tudás ha egyszer úgyis meghalunk". Annak van értelme ha az életben valamit elakarunk érni, de önmagában sosem lesz értelme.És most az "öngyilkosságban" látom a kiútat, mert bár nagyon szeretem a családom, és nagyon jól szoktam magam velük érezni, de úgy érzem nem tartozunk össze mert ha bármelyikünk meghal, értelemszerüen minden megszünik ami eddig volt.:( Magyarán én szerintem magával a halál tényével, nemtudok megbarátkozni", ezért is mondom sokszor, hogy a halál nem megoldás de elkerülhetetlen.És nem véletlenül van az a mondás, hogy csak a halál biztos."Hangsúlyozom, hogy én alapvetően nagyon szeretem ezt az életet, de nincs értelme, úgy hogy tudom, hogy a halálommal minden megszünik.Borzasztó érzés ilyenről még írni is, hogy nemtudom élvezni így már az életet sem,:( Lehet úgy tünik ez mint egy bucsúlevél, de ennek ellenére próbálok kapaszkodót keresni az életbe.Egyfolytában erre gondolok, mi értelme az életnek."Úgy látom nincs ok" a folytatásra-mert minek? Leélem az életem, és nem találok semmit, és csak az üresség van a kezemben, nem vagyok elégedett:( Nem tudom annak mi értelme lenne ha bevárnám a természetes halált.? Ön szerint ez egy betegség nálam, hogy "öngyilkos akarok lenni", vagy inkább egy cselekmény lenne, amely egy lelki folyamat fizikális befejezése? Nagyon sok lelkierőre volna szükségem, ahhoz, hogy eldobjam az életem.Gondolkodom, hogy vagyok de miért? Van-e ennek így értelme? Egymás után jönnek nálam a megválaszolatlan kérdések.:(:( Nekem egy nagyon jó cél lenne azis hogy, ne szüzen haljak meg, hogy legyen párkapcsolatom, de ha egyszer meghalok ez máris semmisé válik.:( Remélem megért engem és nem tart teljesen örültnek.:)Az is igaz, hogy eddig leéltem 18 évet és eddig nem foglalkoztatott, az élet értelme kérdés és jelentősége. Várom mielőbbi válaszát.Örülnék ha tudna segíteni.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a Pszichés probléma témában

        Kedves kérdező! A halállal és az öngyilkossággal való foglalkozás lehet pszichés betegség tünete, ezért pszichiáter felkeresése javasolt.


        Kérdés: 2011. szeptember 23., 12:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: