• Édesanyám skizofrén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesanyámnak kiskorom óta alkohol problémái vannak, de csak időszakosan. Az utóbbi időben úgy látom, hogy elfajulnak a dolgok. Rengeteget olvastam a skizofréniáról, és nagyon sok tünet illik a viselkedésére. Sajnos mindenfajta segítséget visszautasít, és ellenségként kezel, ha segíteni akarok neki. Milyen lehetőségem van, hova és hogyan tudom elvinni, hogy kezeljék, ha ő nem akarja? Sokszor életveszélybe sodorja magát, és idegileg tönkremegy a családunk is miatta. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a kényszergyógykezelés témában

        Kedves Kérdező! Nem biztos, hogy az édesanyja skizofrén, lehet más baja is. A pszichiátriai betegségek tünetei meglehetősen átfednek egymással, így szakembernek kellene megvizsgálni az édesanyját. Alap esetben beutaló nélkül el lehet menni a legközelebbi pszichiátriai szakrendelésre, de mivel az Ön édesanyja nem ismeri be, hogy segítségre van szüksége, így nehezebb a dolga. Akarata ellenére csak úgy lehet kórházba szállítani, ha önmagára vagy másokra veszélyt jelent. Ekkor mentőt vagy háziorvost kell hívni és ők szállíttathatják el.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 20:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: