• Gyermekpszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm.a fiamnak aki most8 éves, olyan problémája van, hogy rendszeressen minden nap bekakil.régebbi probléma még, hogy mióta tud járni, azt lábújhegyen teszi.a férjemmel 5éve megromlott a kapcsolatunk, 2 éve adtam be a vállókeresetet.a gyerekeknek elmondtuk de ők már régóta sejtették, hogy valami nincs rendben.fél éve van egy új kapcsolatom, rendezett nyugott környezetben, neki is van 2 9éves fia.a gyerekek elég jól kijönnek, néha persze nyúzzák egymást.a férjem kint él hollandiában, 3havonta jár haza, akkor magukra hagyom őket, hogy nyugodtan együtt legyenek.2-3 napnál tovább nem szokott maradni.a fiam azt mondja, nem érzi mikor csúszik be és letagadja amikor mondom neki, hogy érződik.pedig sosem szidtam le érte, nem szégyenítettem meg, nem tudom mi lehet a gond, azt mondta kedveli az új páromat, meg szeret is náluk lenni.kérem adjon valami irányt merre indulhatnék el a"balesetek"elkerülése érdekében.tisztelettel

        Kovács Piroska válasza a pszichológia témában

        Kedves Anyuka, A lábujjon járás ügyében forduljon ortopéd szakemberhez. A bekakilást 8 éves korban tanácsos komolyan venni. Első lépés mindig az orvosi rendellenesség kizárása, amiben a háziorvosuk tud segíteni. Amennyiben ez negatív, akkor jöhet szóba a pszichoterápia, amit vagy az illetékes nevelési tanácsadóban, vagy magánrendelésen vehetnek igénybe. A gyerek terápiájával párhuzamosan ajánlott a rendszeres szülőkonzultáció, ahol a szülői magatartással kapcsolatos kérdéseket, valamint az otthon alkalmazandó kognitív és viselkedés terápiás lépéseket egyeztetik. Emellett szokásos az érintett családtagok bevonásával a családterápia is. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 08:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy Lamictal antiepileptikum gyógyszerrel együtt, szedhető e az orbáncfű tabletta készítmény? Minimális adagot szedek a lamictálból 2x75mg-ot naponta. Köszönöm válaszát!
        Tisztelt Doktornő/úr! A barátnőm édesapjának karriere a szakadék szélére került, lelkileg labilis. A családban többször volt példa öngyilkosságra, az érintett személyt is egyszer az utolsó pillanatban sikerült meggátolni. Hogy és...
        Kedves Doktornő! Több mint egy hónapja pánikroham tört rám otthon. Azóta folyamatos szorongással telik a napom, ami miatt egésznap fáj a fejem, illetve derealizációm van, ami nagyon megijeszt és még jobban fokozza a szorongást. A...
        Kedves Szakértő! Depressziós hangulat (nagyfokú fáradékonyság, reménytelenség érzés) mellett enyhe mániás (gondolatrohanás, hadarás, izgek-mozgok, ADHD-sokra jellemző tanulási nehézseg, ingerlékenység) tünetek jelentek meg. Kevert...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Sajnos Tourette- szindrómában szenvedek, és rengeteget pislogtam, de lett egy agresszívebb tik, ami a testem befeszítését jelenti, kilégzés közben erőltetem a levegő kifújását, néha annyira, hogy a fejem...
        Tiszteletem, üdvözlöm! Nos, akkor kezdeném is. 26 éves férfi vagyok és huzamosabb ideje észrevettem azt, hogy nagyon furán vagyok. életem során mindig megvoltak bennem ezek a dolgok, és annak idején voltam is kezelve, Dr. Prof. Gaszner Péter...