Hirdetés
      • Gyermekpszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm.a fiamnak aki most8 éves,olyan problémája van,hogy rendszeressen minden nap bekakil.régebbi probléma még,hogy mióta tud járni,azt lábújhegyen teszi.a férjemmel 5éve megromlott a kapcsolatunk,2 éve adtam be a vállókeresetet.a gyerekeknek elmondtuk de ők már régóta sejtették,hogy valami nincs rendben.fél éve van egy új kapcsolatom,rendezett nyugott környezetben,neki is van 2 9éves fia.a gyerekek elég jól kijönnek,néha persze nyúzzák egymást.a férjem kint él hollandiában,3havonta jár haza,akkor magukra hagyom őket,hogy nyugodtan együtt legyenek.2-3 napnál tovább nem szokott maradni.a fiam azt mondja,nem érzi mikor csúszik be és letagadja amikor mondom neki,hogy érződik.pedig sosem szidtam le érte,nem szégyenítettem meg,nem tudom mi lehet a gond,azt mondta kedveli az új páromat,meg szeret is náluk lenni.kérem adjon valami irányt merre indulhatnék el a"balesetek"elkerülése érdekében.tisztelettel

        Kovács Piroska válasza a pszichológia témában

        Kedves Anyuka, A lábujjon járás ügyében forduljon ortopéd szakemberhez. A bekakilást 8 éves korban tanácsos komolyan venni. Első lépés mindig az orvosi rendellenesség kizárása, amiben a háziorvosuk tud segíteni. Amennyiben ez negatív, akkor jöhet szóba a pszichoterápia, amit vagy az illetékes nevelési tanácsadóban, vagy magánrendelésen vehetnek igénybe. A gyerek terápiájával párhuzamosan ajánlott a rendszeres szülőkonzultáció, ahol a szülői magatartással kapcsolatos kérdéseket, valamint az otthon alkalmazandó kognitív és viselkedés terápiás lépéseket egyeztetik. Emellett szokásos az érintett családtagok bevonásával a családterápia is. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 08:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés