Milyen fokú hízásra lehet számítani a Rispen nevű gyógyszer szedésekor?

Esténként kell bevennem egy fél tablettát, emellettt 2 nutridrinket is iszom. Reggel és délben még be kell vennem fél-fél Lenuxint is. Ha csak a Rispent szedném, attól milyen mértékben hízom?

Dr. Veress Dóra válasza hízás témában

Amennyiben a Rispen risperidone hatóanyagot tartalmaz, akkor azt kell tudnia róla, hogy a gyógyszert szedők 5%-ánál okoz súlygyarapodást. Ez lehet 1 kiló, de sok esetben tíz kilókban mérhető.

Kérdés: 2011. április 06., 12:45 ;Megválaszolva: 2011. április 07., 00:12
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
gyogyszer mellékhatás
Fiam.nak pszichotikus tünetek miatt risperdal.t irt fel az orvos. Ami nagxon jol hat Neki.Elmultak a téveszmék, hallucináciok.Viszont hizott 15 kg.ot. Ami...
Hízom az antiszichotikumtól
Naponta szedek 2*10 mg Olzin (Olanzapine) -t. Olvastam és tapasztaltam is hogy súlygyarapondást okoz nem is kis mértékben. Hiába tornázom rendszeresen...
Súlynövekedés gyógyszertől
18 éves középsúlyos értlmli fogyatékos gyeremekem agressziv dühkitöréseire Hunperdal-Richter 1 mg-os gyógyszert kapott, napi 1x-i használattal. A...
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...