furcsa tünetek

azzal kapcsolatban szeretnék érdeklödni hogy mostanába elég furcsa tüneteim vannak. 40 éves vagyok dohányzom réggebben voltak alkohol problémáim de kigyogyultam, fizikai munkát dolgozom. mostanába délutánonként mindig alszok 2 orát utánna ébredéskor mintha valami huzna lefele vissza az állomba nehezen tudok felébredni.este jol alszok hamar eltudok aludni de elalvás elött össze visza ugrálnak a gondolataim ismeretlen dolgokrol olyan mintha állom lenne de mégse az. hamar felidegeskedek mostanába ha valaki olyant szol nem bizok senkibe hol jo kedvem van de hamar átcsap rosszkedvbe és mondom olyan vagyok mint egy idözitett bomba.sokat gondolok arra hogy már 40 vagyok legfeljebb 20 évem van hátra akkor minek hajtani idegeskedni? mitöl van ez velem? köszönöm segitö vállaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza pszichés probléma témában

Kedves Levélíró!

Úgy érzem a kérdése összetett, sok kisebb részből tevődik össze, megpróbálok mindegyikre külön válaszolni. Amit az alvással kapcsolatban tapasztalt, az úgy gondolom, természetes érzés. Mikor elalszunk, félálomban gyakran előfordulnak álomszerű jelenségek, furcsa képek, gondolatok, az álom és ébrenlét határán, egyfajta kontrollálatlan agyi tevékenység – ez az egészséges idegrendszeri működés része. Hasonlóan a normális alvási ciklus része, hogy néha nehezebb felkelni. Alvás során különböző mélységű alvási hullámok váltakoznak, amikor egy mélyebb hullámból ébredünk, nehezebbnek érezzük a felébredést, azt, hogy ismét frissek legyünk.

Hogy pontosan mitől idegesedik fel, illetve miért bízik meg nehezen az emberekben, azt így ennyiből nehéz volna megmondani. Az idegeskedés forrása lehet a hajtás, ahogyan Ön is fogalmazott. A hullámzó lelkiállapot is lehet az idegesség miatt. Érdemes volna megismerkednie a relaxáció módszerével, amely a testi ellazuláson keresztül segíti elő a lelki nyugalom fenntartását. Ilyen relaxációs módszerek elérhetőek a neten is, de vannak rövidebb tanfolyamok is, ahol hatékonyan elsajátíthatóak ezek a módszerek. A relaxáció mellett keressen magának olyan elfoglaltságokat, ahol le tudja vezetni azt a fokozott belső lelki feszültséget, amely a fent leírt tünetek mögött állhat!

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. február 21., 16:02; Megválaszolva: 2011. február 25., 09:03
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság