Valami baj van a fejemmel

Jónapot! olyan betegségben szenvedek, ami apróságnak tűnik, de mégis nagy és én nem tudom leküzdeni. Panasz: 1.5 éve olyan panaszom van hogy, állandóan jár valamin az agyam, és nem tudom 1 percre se jólérezni magam. Gondolatban egész nap magammal beszélek Teljesen fölösleges dolgokról akár egy szót 6szor is megismétlek. Ha mondanak nekem valamit, vagy látok valamit akkor utána elkezdek gondolkodni rajta. Pl valaki mond nekem valamit és utána én azon gondolkozok elég sokáig hogy hogy mondta nekem azt a szót. És sajnos ez megy egész nap. Vagy ha nézek egy jó filmet és van valami jó rész benne, akkor én azon az egy részen gondolkodok, agyamba vagy hatszor átmegy az a rész. Röviden Akármit látok, vagy hallok utána mindenre visszagondolok vagy 6szor. Sajnos minden nap ez van hiába próbálom nem tudom leküzdeni. Orvoshoz nem szeretnék elmenni, valahogy gyógyszer nélkül letudnám ezt otthon küzdeni? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza Valami baj van a fejemmel témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen indokolt pszichiáter felkeresése. Részletes vizsgálatra lenne szükség. Felmerülhet a kényszergondolat, kényszercselekvés lehetősége. Mely szerint visszatérő gondolatai vannak, melyeket nem tud megállítani, illetve bizonyos cselekvéseket ismételnie kell. De nem kizárt, hogy felgyorsult gondolkodásról, vagy hirtelen be-be törő gondolatmenetekről beszélünk, a leírás kevés a pontos diagnózishoz, többféle kórkép is felmerülhet. A kezelés legtöbb esetben valamilyen gyógyszeres terápia, pszichoterápiával kiegészítve (ez diagnózistól függ, hogy alkalmazható-e, illetve milyen típus lehet hatásos) . Keressen fel pszichiátert.

Kérdés: 2011. január 17., 15:23; Megválaszolva: 2011. január 20., 19:09
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet a gond ?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám