• Depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        20-éves lány vagyok.Már több mint 1.éve félelelmet érzek/félek.Az elején nem éreztem,hogy ez olyan súlyos lenne.Kezdetben pl.nem mertem megnézni horror filmeket,pedig régebben szerettem.(Ez még nem is lenne probléma.)Most már bármilyen ijesztő kép a filmből is elég,hogy hihetetlen félelmet érezzek.Egyszerűen befészkeli az a kép magát a fejemben.Félek itthon egyedül!Már lassan mindegy,hogy reggel,délután vagy este van.Persze este a legrosszabb.Általában 6-8 szor ellenőrzöm,hogy be van-e zárva a bejárati ajtó.Nem tudom megfogalmazni,hogy mitől félek,de nem tudok ellene mit tenni.Nem rég barátommal jöttünk haza és egy autó mindig arra fordult amerre mi mentünk,annyira féltem,hogy mi van ha minket követ,teljesen bepánikoltam,már a sírás határán voltam.Legszívesebben berohantam volna a lakásba,ha elmertem volna elindulni.És még van egy dolog,hogy egyszerűen nem szeretnék otthonról kimozdulni,emberek közé menni.Nincs kedvem vásárolgatni,a barátaimmal bárhová elmenni,mert nekem jó otthon.Még iskolába járok(szakmunkás vizsgáztam,majd visszamentem érettségire,most érettségizem és szeretnék tovább tanulni),de már oda sem szeretnék menni,pedig szeretem az osztályom,jó tanuló vagyok és eddig nem is volt különösebb probléma.De azt érzem,hogy elfáradtam,hogy nincs energiám már semmire.Nem is tanulással van a baj,hiszen szeretek tanulni,csak ne kéne mennem.Majdnem minden reggel felébredek hajnalban és nem tudok visszaaludni.Így is elég kimerültnek érzem magam és akkor még aludni sem tudok.Nagyon sokszor vagyok ideges,ingerült.Azt hiszem még sok mindent tudnék írni,de valószínű ennyi is elég ahhoz,hogy kialakuljon egy kép erről a dologról.Szeretnék tanácsot kérni,hogy kihez forduljak ezekkel a problémákkal,mert úgy érzem ez csak rosszabb lesz!Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! Többféle típusú kórkép is felmerülhet az Ön esetében: szorongásos betegségek (szociális fóbia, speciális fóba, de esetleg más is), a depresszió sem kizárt, de más típusú betegség is kialakulhatott. Pszichiátert kellene felkeresni, hogy pontos diagnózist tudjanak felállítani részletes vizsgálat után.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 12., 14:54; Megválaszolva: 2011. január 13., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés