• Hogyan tudnék leszokni a Rivotrilról?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ABBA SZERETNÉM HAGYNI A SZEDÉSÉT DE SAJNOS EDDIG MÉG NEM SIKERÜLT,SEGÍTSÉGETSZERETNÉK KÉRNI MÁR 6-ÉVE SZEDEM A 0,5 GYÓGYSZERT .CSAK AZT NEMONDJA HOGY KERESSE FEL A KEZELŐ ORVOSÁT ,MERT ŐK CSAK RÁSZOKTATNI TUDJÁK AZ EMBERT DE LESZOKTATNI MÁR NEM . TISZTELET A KIVÉTELNEK.DE SAJNOS NEKEM EZ A TAPASZTALATOM.A KEZELÉSEM KEZDETÉN MEGKÉRDEZTEM A KEZELŐORVOSOM HOGY NEM LEHET-E FÜGGŐ AZ EMBER ETTŐL A GYÓGYSZERTŐL AZT MONDTA NEM . SAJNOS EZ NEM IGAZ . KÉREM HA TUD SEGÍTSEN HOGY ABBA TUDJAM HAGYNI A GYÓGYSZER SZEDÉSÉT,HÁTHA VAN VALAMI BEVÁLT MÓDSZER A TARSOLYÁBAN. KÖSZÖNÖM HOGY ELOLVASTA A LEVELEM.KELLEMES ÜNNEKET KÍVÁNOK ÉS KÍVÁNOM HOGY SOK BETEGEN SEGÍTENI TUDJON TANÁCSAIVAL.

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! A Rivotril szedése esetén testi és pszichés függőség is kialakulhat. Nagyobb az esély erre, ha hosszabb ideig és nagyobb adagokban szedi. Éppen ezért a dóziscsökkentés csak apró, lassú lépésekben történhet. Ez egyéni, függ a beteg állapotától, társbetegségeitől, éppen ezért szükséges a kezelőorvos együttműködése (mint minden egyéb betegség és annak kezelése esetében is a terápiát és annak megszüntetését is a kezelőorvos koordinálja, hiszen ős ismeri a pácienst, ő rendeli el a kezelést). Általánosságban azt tudom írni, hogy mindig az egyik adag (nem tudom, naponta hányszor szedi a készítményt) csökkentését szabad csak elkezdeni, és csak utána, több nap után (a válaszreakciótól függ), következhet a következő lépés. Érdemes lenne még a csökkentés előtt pszichoterápiát elkezdeni, mely azonban lassan fejti ki hatását, viszont sokat segíthet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 14., 21:35; Megválaszolva: 2010. december 17., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés