• Döntésképtelenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Röviden a történetem:Van egy 4 éves kislányom,február óta egyedül nevelem...és amiota elhagytam a férjem nem találom a helyem ,egyik butaságot csinálom a másik után...Van két srác az egyik 21,a másik 35 éves...minkettő szeret én viszont nem tudom mit akarok...a szerelmet szenvedélyt válasszam vagy inkább a nyugalmat ...Nagy problémám a korkülömbség is mert aki érzelmileg közelebb áll az 21 éves....A lányom szereti az idösebbet a másikat nem igazán...melyek azok a szempontok ami alapján ilyenkor jó döntést hozhatnék ...köszönöm

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Anyuka! Az egyik fontos szempont, hogy kivel tudja elképzelni, hogy boldog, szeretetteljes kapcsolata legyen. Fontos itt azt is hozzátennem, hogy a kezdeti szenvedély, szerelem sokszor elillan az idő múlásával, vagy jó esetben átalakul szilárd, biztos szeretetté. Mire van szüksége, mit vár egy kapcsolattól, és ezt vajon melyikük tudná nyújtani? Mivel most már nem csak a saját maga sorsáról kell döntést hoznia, hiszen már felelősségteljes anyuka, így a kislánya szempontjait is figyelembe kell vennie. A kislánynak fontos, hogy ha már egy ilyen megrázkódtatást át kellett élnie, mint a szülei válása, most egy nyugodt korszak következzen számára. Így olyan férfit válasszon, akinél számítat arra, hogy sok évvel később is együtt maradnak. És bizony az új férfinak nem csak férfinak kell lenni, de részben pótapukának is, aki érett arra, hogy gondoskodni tudjon egy gyerekről. Emellett soha nem tudhatjuk, hogyan alakul a kapcsolat hosszabb távon, kövesse a szíve szavát, kivel érzi magát boldogabbnak. Amikor majd komolyabbra fordul a dolog, összeköltözés, stb., akkor majd ráér feltennie magában a kérdést, vajon ez a férfi jó nevelőapja lesz a gyermekemnek? Egyenlőre a kislányára való tekintettel a választott férfit csak, mint anyu új haverját érdemes bemutatni, nem pedig úgy, mint egy férfit, akihez anyut komoly érzelmek fűzik. Ez majd ráér akkor, amikor a kapcsolat kellően tartósnak, stabilnak bizonyul. Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 30., 13:09; Megválaszolva: 2010. október 04., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés