• Verekszik a gyerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEBBETEG! A kislanyom 2.5 eves es idonkent verekszik. Azert mondom hogy idonkent mert pl. bolcsodeben elofordul hogy legyint a gyerekek fele vagy meghuzza a hajukat, karmol , harap. Altalaban akkor teszi ha szeretne valamit es nem kapja meg. Rendezett csaladi korulmenyek kozott el. Valaszat koszonom

        Ujpál Zsófia válasza a agresszió témában

        Kedves Levélíró! Az agresszió általában a düh szélsőséges formája, mely más ellen irányul. A gyerekek dühüket verekedéssel, harapással, karmolással vezetik le. Ennek az agresszív viselkedésnek több oka is lehet, pontosan csak egy alapos személyes beszélgetést követően lehet megállapítani. Agresszívvé tehet egy kisgyermeket, ha például nem csinálhatja azt, amit szeretne; vagy tetszik neki, ahogy a nagyobb gyerekek verekednek, és őket utánozza; verekedős, erőszakos filmet nézett a tv-ben, és azt utánozza; nincs eleget a szabadban, tombol benne az energia, amit nem tud máshogy levezetni. A rendezett otthoni körülmények nagyon fontosak, hiszen a gyermekkori agresszióhoz hozzájárulhat az, ha úgy érzi a kicsi, a szülei figyelmét csak az agresszív viselkedésével tudja magára irányítani. Agressziót válthatnak ki a túlzott, szigorú szülői elvárások is. Fontos megértetni ezekkel a gyerekekkel, hogy dühüket máshogyan vezessék le, ne úgy hogy társukat bántják. Beszélgetni kell velük arról, ha folyton piszkálják társukat, a többi gyerek el fog fordulni tőle, és nem lesznek barátai. A többiek jókat játszanak együtt, míg a verekedős gyermek magában duzzoghat. Ez csak szülői és óvónői segítséggel valósulhat meg. Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 10:16; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés